Kvinna planterar växter i trädgården med händerna
Läsa bok i trädgård

Inspirationsläsning trädgård

Har dina planer börjat gro kring odling, plantering, beskärning och kompostering? Här är böckerna för dig som vill ladda upp med inspiration i väntan på värmen.

The Art & Craft of Garden Making

5.png

Den har kallats den definitiva guiden för trädgårdsskapande, särskilt den femte utgåvan från 1926 som nu kommer i faksimil. Trädgårdsdesign i praktiken, som valet av växtplatser och hur man skapar terrasser, rabatter och avgränsningar, är bara några exempel på allt boken innehåller.

Thomas H Mawson, Stolpe Publishing.

Hållbar odling i Skillnadens trädgård

4.png

Trädgårdsprofilen Sara Bäckmo skildrar livet med trädgård ur det hållbara perspektivet. Hon får dig att förstå kraften i varje mask, mikroorganismernas funktion för att kretsloppet ska fungera och lär dig att känna det du skördar och äter. Sinnligt och praktiskt på en och samma gång.

Sara Bäckmo och Maria Fors Östberg, Polaris Fakta.

Taylor och Surtanten: Odla grönsaker och fyll ditt skafferi

1.png

Grundboken för dig som vill börja odla dina egna grönsaker. Du får dessutom veta hur du ska ta hand om skörden genom att fermentera, frysa in, torka och även recept på ett trettiotal rätter.

Jenny Neikell och John Taylor, Norstedts.

Självhushållning i praktiken

2 1.png

Bokashi, biokol och ett smart utedass – följ med hem till Maria Österåker och hennes familj på deras lilla gård. I boken delar hon med sig av både misslyckanden och triumfatoriska ögonblick på väg mot självhushållning. Tips för dig som bor på landet såväl som i staden.

Maria Österåker, Norstedts.

Äpplen. Trädet. Frukten. Musten

3.png

Snön låg djup när fotografen Charlie Drevstam köpte tomten på Österlen med en gammal äppelodling. Låt dig inspireras av berättelsen om hur han som amatör lärde sig bemästra och beskära, hur arbetet påverkade honom och om den goda saften som låter sig pressas ur frukterna.

Charlie Drevstam, Roos & Tegnér.

Ur Villaägaren nr, 2 2022

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.