Vi hjälper dig

Vi hjälper dig som husägare i vardagen. Vi svarar på frågor om ditt hus och boende, driver opinion som gör skillnad och hjälper dig att hålla kostnaderna nere med bra rabatter. Och det tänker vi fortsätta med. 230 000 hushåll har redan valt att bli medlemmar hos oss. Bli det du också!

Det här är Villaägarna

Villaägarna är en demokratisk, partipolitiskt obunden organisation. Vi arbetar för att fler ska ha möjlighet att bo i eget hus. Vår vision är att alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar - vare sig det handlar om att skaffa sitt första hus, byta hus eller förbättra det hus man redan bor i. Genom politisk påverkan, rådgivning och medlemsförmåner arbetar vi för att sänka kostnaderna för villa- och fritidshusboende. 230 000 hushåll har redan valt att bli medlemmar hos oss. Bli medlem du också!

Läs om vår historia

Vi syns, hörs och påverkar

Vi arbetar oavbrutet för att göra livet enklare för dig. Därför driver vi de politiska frågor som gör störst skillnad i din vardag - och det gör vi med stor framgång. Utmaningarna har skiftat över tiden, från fastighetsskatt och energi till enskilda avlopp. Vi är en stark röst i debatten och driver de frågor som påverkar svenska hushåll allra mest. Läs vårt bostadspolitiska program.

Ibland spelar det ingen roll hur stark du är som individ. Vissa problem går inte att lösa utan att man går ihop och säger ifrån tillsammans. 

 

Experter inom juridik och byggteknik

Villaägarna erbjuder Sveriges enda kompletta rådgivning för småhusägare. Våra erfarna byggnadstekniker hjälper medlemmar med frågor på telefon eller via mejl. Det kan bland annat handla om byggnadstekniska konstruktionslösningar, fukt- och mögelproblem, felsökningsmetodik, energianvändning, installationsteknik, byggnadsvård eller bygg- och branschregler.
 
Vi har expertkompetens och branschkunskap inom entreprenad- och hantverkarjuridik, fastighetsöverlåtelser, fel i fastighet, plan- och byggfrågor, samfällighetsjuridik, ekonomisk familjerätt, grannejuridik, miljörätt och miljöskador, rotavdrag, kapitalvinstbeskattning med mera. Vi har även experter inom trädgård, arkitektur, geoteknik och sotning.
 
Här på webben har våra medlemmar tillgång till ett omfattande informationsmaterial inom bygg och juridik, en stor mängd avtalsmallar samt frågor och svar.
 
 

Tjänsten Min Villa håller koll på ditt hus

Vi har utvecklat en smart digital tjänst - Min Villa. Med Min Villa kan du planera allt underhåll av ditt hus, på ett ställe. Här finns kontroller, guider och underhållsplaner som du skäddarsyr efter ditt hus och dess behov.
 
Min Villa hjälper småhusägaren att samla och dokumentera allt som rör huset, från kvitton, offerter och avtal till ritningar, tomtkartor och bygglov. Här finns också fina rabatter och erbjudanden.

Omtyckta rabatter och erbjudanden 

Vi vet att försäkringar, bolån, el-leverantör och hemlarm är viktigt för husägare. Och i kraft av vår storlek kan vi förhandla fram oslagbara erbjudanden hos stora och pålitliga leverantörer.  

Våra mest uppskattade erbjudanden är solceller, laddboxar, elavtal, bolån och försäkring. Även rabatter på färg, bygg, trädgård och inredning nyttjas flitigt.

Som medlem blir du bjuden på VIP-event och får tillgång till vår medlemsshop med hundratals hushållsprodukter.

Vi har också ett populärt bonusprogram där våra medlemmar samlar poäng när de handlar hos någon av ca 250 anslutna e-handlare och butiker. Poängen kan sedan användas till att lösa in nästa års medlemskap eller produkter och tjänster i bonusprogrammets poängshop.

Möjlighet att påverka där du bor

Villaägarna har ca 150 lokalföreningar runt om i Sverige. Föreningarna driver frågor och engagerar sig i exempelvis kommunala avgifter och infrastrukturfrågor. 

Vill du vara med och påverka lokalt? Läs mer om hur du gör.

 

Vill du läsa mer om oss och vad vi gör?

Läs våra stadgar