Villaägarna intervjuas om hantverkare i Plus

Villaägarnas förbundsjurist Karin Hägglöf har intervjuats i Plus – ett tv-program inriktat mot konsumenträtt och produkttester.

Karin Hägglöf har hittills medverkat i två avsnitt och kommenterat rättigheterna hos två enskilda konsumenter i relation till hantverkare/byggföretag. Eventuellt kommer hon även att medverka i ett tredje avsnitt som mer generellt handlar om vad du ska tänka på när du anlitar hantverkare och hur Villaägarna kan hjälpa dig som medlem.

Se och hör Karin Hägglöf i:

Fick rätt trots avtal med hantverkaren

Karin Hägglöf kommenterade, i avsnittet den 15 oktober, Somsri som bor i Skene. Hon tog hjälp av företaget Boa Vista för att måla taket på sitt hus. Men taket började läcka. Somsri fick rätt hos Allmänna Reklamationsnämnden som rekommenderade företaget att betala tillbaka det hon betalat för takmålningen. Detta trots att det stod i avtalet att Boa Vista inte hade något ansvar för skicket under ytskiktet.

Pengarna tillbaka för trallen

Avsnittet den 22 oktober handlade bland annat om Jonas köp av trallvirke. Han byggde en altan som det ganska snart uppstod sprickor i. Är det något du ska förvänta dig som konsument eller vad är det egentligen som gäller? Karin Hägglöf gav klarhet i frågan och historien slutade lyckligt. Jonas fick pengarna tillbaka.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.