Inbrottstjuv med svarta handskar bryter upp ytterdörr med kofot
Inbrottstjuv med svarta handskar bryter upp ytterdörr med kofot

Så kan ett modernt hemlarm göra skillnad på riktigt

I dagens samhälle där säkerhet är en prioritet för många, har moderna hemlarm med anslutning till larmcentral blivit en viktig del av tryggheten i många hem. Dessa avancerade system erbjuder inte bara en känsla av trygghet, utan kan också göra skillnad när det verkligen gäller.

Ett modernt hemlarm består vanligtvis av flera komponenter, inklusive sensorer för dörrar och fönster samt kameradetektorer som reagerar på rörelser. Om en sensor detekterar något misstänkt, skickas omedelbart en signal till larmcentralen. En kameradetektor, som aktiveras först när larmet går, skickar en videosekvens eller bilder till larmcentralen för att bekräfta händelsen.

Den viktigaste fördelen med ett uppkopplat larm är larmcentralens snabba åtgärd. När en signal kommer in reagerar operatörerna direkt genom att utvärdera situationen och vidta lämpliga åtgärder. Exempelvis skicka väktare eller tillkalla polis.

Skyddar mot inbrott och brand

Moderna hemlarm skyddar inte bara mot inbrott, de spelar också en avgörande roll vid exempelvis brand. När en rökdetektor larmar, kontaktar larmcentralen snabbt räddningstjänsten, vilket blir avgörande om det börjar brinna och du inte är hemma. Vid en olycka i hemmet kan ett modernt hemlarm med SOS-funktion vara en livräddare. Genom ett enkelt knapptryck får du direktkontakt med larmcentralen, som kan vägleda och direkt tillkalla den hjälp du behöver.

Larmcentralens snabba reaktion kan alltså förhindra stöld, skador och faror i ditt hem. Dessutom kan den trygghetskänsla som ett modernt larmsystem ger göra att du känner dig säkrare och mer avslappnad i ditt eget hem.

Att investera i ett larmsystem är något som vi på Villaägarna rekommenderar alla våra medlemmar att göra. Vår hemlarmspartner Verisure erbjuder Sveriges mest valda hemlarm med uppkoppling till Nordens största larmcentral.

Rökgenerator kan tvinga ut tjuven

Som branschledande inom sitt segment driver Verisure marknaden framåt genom att innovera hemlarmsmarknaden. Verisure har de senaste åren utvecklat en rad produkter för att skapa en större trygghet och ett ökat värde för sina kunder.

Verisures utomhuskameror och vibrationsdetektorer larmar redan när ett inbrottsförsök påbörjas. Och med ZeroVision® rökgenerator kan Verisure med ett knapptryck från larmcentralen tvinga ut en inkräktare från din bostad. Utrymmet fylls med tät obehaglig rök som förhindrar tjuven att slutföra inbrottet. Man kan inte stjäla det man inte kan se!

Verisure hemlarm är enkelt att använda för hela familjen och är dessutom kompatibelt med Yale Doorman. Du kan alltså komplettera ditt larmsystem med ett digitalt dörrlås som kopplas ihop med larmet. Tryggt och smidigt för barn som kommer hem själva efter skolan, och du kan enkelt släppa in vänner och hantverkare på distans.

Du som är medlem hos Villaägarna sparar 3490 kr + 40 kr/mån när du beställer hemlarm från Verisure.

 

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.