Villaägarna och boendeappen Boappa i samarbete

Villaägarnas affärsområde Samfälligheterna ingår ett samarbete med Boappa, Sveriges största app för kommunikation i boendeföreningar. Tillsammans ska de bidra till stärkt gemenskap och ökad trivsel i villaområden.

Samarbetet träder i kraft 24 maj och innebär att alla Samfälligheternas avtalsföreningar får tillgång till Boappa helt kostnadsfritt. Boappa, som idag är Sveriges största app för kommunikation i samfällighetsföreningar och bostadsrättsföreningar, innefattar såväl dokumenthantering och bokningssystem som chattfunktioner. Med samarbetet vill Samfälligheterna underlätta föreningsstyrelsers arbete och bidra till tryggare och trivsammare grannskap. Sofia Hellsing, affärsområdeschef på Samfälligheterna förklarar:

- Boappas boendeapp löser många av de problem och situationer som kan uppkomma i en samfällighet. Jag gillar hur appen gör det enkelt för styrelsen att kommunicera med sina medlemmar och underlätta vardagen för sådana som du och jag. Det är precis vad Villaägarna kämpat för i 70 år och något som vi på Samfälligheterna nu vill bygga ännu starkare.

Samtalen mellan Boappa och Villaägarna har pågått under en längre tid, så när Villaägarna fattade beslut om att stärka sitt affärsområde, Samfälligheterna var ett avtal mellan parterna snabbt på plats. Boappas vd Mats He beskriver hur de varit måna om att få allt på plats innan sommaren, så att Samfälligheternas avtalsföreningar skulle få tillgång till appen redan innan semestrarna. Mats He förklarar:

- Vi ser hur Boappa alltmer blir en hygienfaktor i såväl bostadsrättsföreningar som i samfälligheter. Idag förväntar vi oss att information och kommunikation sker digitalt, men utöver Boappa finns det konstigt nog ingen given plattform för detta.

Att Samfälligheterna nu erbjuder sina medlemmar fri tillgång till Boappa och därmed skapar förutsättningar för en enkel och trygg kommunikation är enligt Mats He mycket efterlängtat. Han menar att samfällighetsföreningar länge hamnat i skymundan jämfört med bostadsrättsföreningar och att det därför känns viktigt att fokusera på villahushåll.

- Villaägarna och affärsområdet Samfälligheterna är precis den typ av samarbetspartner vi vill arbeta med. Det känns därför riktigt kul att gemenskapen mellan grannar kan blomma ut lite extra i sommar tack vare vårt nya samarbete, avslutar Mats He.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.