Två som skakar händer
Två som skakar händer

Vattenfall och Villaägarna samarbetar om energismarta råd

Från den 1 maj 2018 erbjuds Villaägarnas medlemmar kostnadsfri rådgivning och tips på lösningar inom energiområdet. Det kan handla om förnybar el, solceller, smarta elmätare, värmepumpar och laddlösningar. Detta erbjudande är framtaget i samarbete med Vattenfall.

Nu kan 324 000 villahushåll ta ett rejält kliv mot en mer hållbar livsstil. Genom ett nytt samarbete mellan Villaägarna och Vattenfall blir det nu enklare att välja smarta energilösningar som gynnar det egna boendet och miljön.

– Många är osäkra på vad olika energilösningar innebär och hur man ska tänka. Utifrån individuella energibehov kommer Villaägarnas medlemmar nu att få denna rådgivning kostnadsfritt från Vattenfalls experter på området, säger Rick Thariq Khan, chef för energilösningar på Vattenfall Privatkundsförsäljning.

Hjälper hela vägen till installation

– Som villaägare har du en mängd frågor du behöver ta hand om själv. Allt från renovering, trädgård och så klart din energi. Nu kan du höra av dig till oss om du till exempel funderar på att installera solceller eller vill ha råd angående laddlösningar till din elbil. Vi kommer att kunna hjälpa dig hela vägen från fråga till installation, säger Rick Thariq Khan.

Med samarbetet får medlemmarna kvalificerad energirådgivning och konkurrenskraftiga erbjudanden.

Vattenfall har som mål att bli fossilfria inom en generation och hjälpa sina kunder att leva ett mer klimatsmart liv genom att minska sina koldioxidutsläpp.

– Vi inleder ett strategiskt samarbete inom energiområdet och Vattenfall känns som en bra part med tanke på deras tydliga hållbarhetsstrategi. Med samarbetet får medlemmarna kvalificerad energirådgivning och konkurrenskraftiga erbjudanden, men även kunskap och stöd i hur de själva kan bidra till ett hållbart samhälle, säger Marcus Lindström, chef för medlemsförmåner hos Villaägarna.

För mer information

Alexandra Svenonius, kommunikationschef, Villaägarna, tel 073-267 10 15

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.