Flygbild villaområde
Flygbild villaområde

Ny samhällspolitisk chefVillaägarna – en viktig rekrytering inför valåret

Den 9 augusti tillträder Daniel Liljeberg som vår nya samhällspolitiska chef. Han vill göra skillnad för småhusägare genom att bland annat driva opinion mot fastighetsskatten och för ökad trygghet i närmiljön.

- Jag gillar att debattera, argumentera och driva opinion. Det har jag gjort hela mitt arbetsliv och jag ser fram emot att även få göra det för småhusägare. Villaägarna är en viktig organisation som vill saker som jag starkt sympatiserar med, som att skydda äganderätten och att jobba för att kunna bo på det sätt som man vill, säger Daniel Liljeberg.

Fastighetsskatten – ett hot mot småhusägare

De senaste åren har Daniel Liljeberg arbetat som chefekonom på Kristdemokraterna. Dessförinnan var han näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel och stabschef för Ebba Buschs partiledarstab. Mellan åren 2011 och 2015 arbetade Daniel Liljeberg som chefekonom på Villaägarna.

- Det ska bli roligt att komma tillbaka till en arbetsplats som jag jobbat på förut och trivts bra med. Hoten mot småhusägare är större än på länge och de frågor som förbundet driver är därmed också mer angelägna. Jag tänker främst på att allt fler partier pratar om att höja fastighetsskatten, säger Daniel Liljeberg.

Ökat husbyggande ger trygghet

Daniel Liljeberg vill också driva frågan om att bygga fler småhus och att värna trygghet i småhusägares närmiljö.

- Trots att allt fler vill bo i hus har vi lågt småhusbyggande. Det kan till och med vara så att när fler bor i småhus, förbättras andra sociala faktorer. Trygghet i vår närmiljö är inte bara viktigt för våra medlemmar, utan även för samhället i stort, säger Daniel Liljeberg.

Värdefull kunskap och erfarenhet inför valet  

Kenneth Kanckos, förbundsdirektör på Villaägarna, är övertygad om att Daniel Liljeberg med sin kännedom om Villaägarna, kunskap om bostadsfrågor, samt erfarenhet av att ha jobbat med två bostadsministrar, kommer att göra stor skillnad för husägare.  

- Jag har ett gediget förtroende för Daniel Liljeberg och har stor respekt för hans kunskap om politik och opinionsbildning. Det bådar gott inför det stundande valåret. Självklart är det också roligt att en omtyckt och trevlig tidigare kollega väljer att komma tillbaka till oss igen, säger Kenneth Kanckos.