Gäller försäkringen för digitala lås?

Allt fler skaffar elektroniska lås, men gäller verkligen försäkringen fullt ut om du enbart har elektroniska lås till ytterdörren?

De flesta försäkringsbolag har som minimikrav att din villa ska vara låst om du skulle drabbas av inbrott. Försäkringsbolagen hänvisar ofta till olika branschstandarder för lås, till exempel kan du läsa mer om godkända och certifierade lås hos Svenska Stöldskyddsföreningen.

- Det bästa är att kontrollera vad som gäller hos just ditt försäkringsbolag genom att läsa försäkringsbrevet och försäkringsvillkoren. Har du inte sparat villkoren går de att hitta på försäkringsbolagets webbplats eller genom att ringa till kundservice. Men det allra bästa är självklart att hålla inbrottstjuven borta, säger Marcus Lindström, chef för medlemsförmåner på Villaägarna.

Hur gör du för att undvika inbrott?

Villaägarna rekommenderar att du alltid:

  • pratar med pålitliga grannar och talar om att du ska resa bort
  • ser till att någon tömmer brevlådan eller avbeställer tidningen
  • är restriktiv med vad du lägger ut på sociala medier innan och under din resa
  • har några lampor tända, gärna med timer
  • har ett fungerande larm

Förmånliga försäkringar för dig som medlem

Tillsammans med Gjensidige Försäkring erbjuder vi förmånliga försäkringar framtagna utifrån våra medlemmars behov och önskemål. För att få information om vad som gäller för våra försäkringar, kontakta Villaägarnas FörsäkringsService på 0771-626 010.

Bild: Verisure

Har du frågor till oss?

Tveka inte att kontakta Villaägarnas Försäkringsservice. Vi hjälper dig mer än gärna med allt du undrar över!

Telefon0771 626 010

Mailforsakring@villaagarna.se