Villaområde med flerfärgade hus
Kvinna använder miniräknare
Kvinna använder miniräknare

Villaägarnas medlemmar kan få lägst bolåneränta 

SvD Näringsliv skrev den 1 april 2021: ”Allra lägst boränta ger Landshypotek till det hushåll som binder sin boränta på 1 år, och är medlem i Villaägarna. Då blir boräntan 0,94 procent.”

Se filmen Räntekollen april 2021

Det känns bra att kunna erbjuda medlemmarna landets bästa bolåneräntor. Lånet har vissa villkor och begränsningar, men gå gärna in på vår webbplats och se om du kan få ned din ränta genom erbjudandet från Landshypotek, säger Villaägarnas chefekonom Håkan Larsson. 

På räntemarknaden i stort är det samma banker som ligger i topp på bolånen. Lägst rörliga snitträntor under mars 2021 hade Stabelo på 1,14 procent, därefter kom Landshypotek på 1,17 procent och Skandiabanken på 1,26 procent. Nordea hamnade klart högst på 1,73 procent.  

rörlig ränta april 2021.png

 När det kommer till två års bundna lån låg Landshypotek lägst på 1,05 procent, därefter kom Danske Bank på 1,16 procent och på tredje plats SBAB på 1,19 procent. Högst bundna bolån hade Länsförsäkringar på 1,31 procent. 

 

bunden ränta april 2021.png

 När man tittar på det allmänna ränteläget och jämför rörliga bolån med bundna,  ligger bundna ännu lägre. Under mars 2021 låg 2 års bundna räntor lägst på 1,25 procent, därefter kom fem års bundna räntor på 1,39 procent och högst kom rörliga bolån på 1,51 procent. 

snitträntor april 2021.png

 - Det är intressant att notera att bundna räntor på lite längre löptid börjar röra sig uppåt, medan bundna räntor på lite kortare löptid gradvis sjunker. Det kan vara en indikator på att finansmarknaderna bedömer att inflationstrycket kan komma att öka om några år. Bolån med kortare bindningstid har fortfarande markant lägre ränta än de rörliga, så det är ännu läge att binda bolånen om du får ett bra erbjudandeavslutar Håkan Larsson. 

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.