Så gör du för att byta bolånebank

Det kanske känns som ett stort projekt att byta bank för dina bolån. Men det är lättare än du tror. Och definitivt värt det. Lånet är en stor del av hushållskostnaden och det finns många tusenlappar att spara. Tillsammans med Landshypotek Bank ger vi dig råd om hur du flyttar dina bolån från en annan bank till Landshypotek.

Nu behöver du inte längre besöka banken i en trist kontorsmiljö. Du kan göra det mesta hemifrån soffan med datorn i knät – till och med byta bolånebank. Att ha alla banktjänster hos samma bank är inte heller nödvändigt. Det är bara att välja. Bankerna är vana vid att flytta bolån mellan sig.

Hur flyttar du ditt bolån från annan bank?

Om du ska flytta ditt bolån från en annan bank till Landshypotek behöver du be din nuvarande bank om ett så kallat amorteringsunderlag. Det visar vilka amorteringsvillkor du har och vilket värde på fastigheten som ligger till grund för amorteringen. Underlaget skickar du till Landshypotek inför flytten av bolånet så att banken kan använda uppgifterna för att räkna ut rätt amortering.

Varför ska du välja Landshypotek Bank?

Landshypoteks huslån passar dig som:

  • vill ta del av Villaägarnas förmånliga erbjudande i samarbete med Landshypotek Bank
  • bor i hus eller har ett fritidshus
  • vill låna upp till 75 % av husets värde
  • vill låna minst 200 000 kronor
  • vill veta vilket pris du får innan du påbörjar ansökan – utan att förhandla