Med hänsyn till samhällsspridningen av covid-19 (Corona) kan öppettider och svarstider ändras med kort varsel.

Villaägarna bevakar utvecklingen noga och följder de rekommendationer som utfärdas av regering och myndigheter. Vi ber om förståelse för ovan nämnda åtgärder.

Villaägarna i Kungsbacka kommun

Vi arbetar för att ge en bättre närhet och service till våra medlemmar i Kungsbacka kommun.

iDetta är en lokal villaägarförening ansluten till Villaägarna. På denna sida ansvarar Villaägarnas Riksförbund för innehållet.

Goda råd är inte dyra

Villalivet kan vara en dans på rosor. Men ibland trampar man på en tagg i form av en tvist med grannen eller en paragraf i bygglovet. Då finns vi. Som medlem i Villaägarna har du fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Läs här hur du kommer i kontakt med rådgivningen.

Samfälligheter

Med ett serviceavtal får föreningen tillgång till ett service- och trygghetspaket som förenklar styrelsens arbete. Det ger också ett bra skydd om något skulle hända.

Detta ingår i serviceavtalet:
• Samfällighetsförsäkring och olycksfallsförsäkring
• Kostnadsfri rådgivning
• Delägarförteckning
• Rabatter och förmåner
• Medlemsmagasinet Villaägaren
• Egen hemsida

Läs mer på Samfälligheter.


Grannsamverkan hjälper dig att skydda ditt hus!

Din trygghet börjar hos dig och ingen annanstans. Den skapas i din närmiljö med dina närmaste, dina grannar och arbetskamrater. Verklig trygghet är att kunna leva tryggt i hemmet, i skolan och på jobbet. Leva utan brott.

Lås, larm och engagerade grannar och kamrater är en bra grund. Ökad trygghet handlar om alla goda krafters samverkan. Du och din omgivning måste bry er om och reagera i tid!

Grannsamverkan innebär att den som är hemma är uppmärksam, ser vilka som rör sig i området och noterar det som verkar konstigt. En promenad med barnvagnen, att rasta hunden, mm, blir ett naturligt sätt att titta till området där man bor.

Grannsamverkan är det perfekta verktyget för att skapa osäkerhet och obehag för tjuven. Om grannarna tittar till varandras hus när någon av dem är på semester gör man det svårt för tjuven att slå till. Men grannsamverkan kräver också litet arbete. På vintern kan det handla om att skotta snö och köra upp med bilen på garageinfarten och göra spår i snön. Under sommaren hänger man upp tvätt på grannens tvättvinda, klipper gräset och tömmer postlådan. Känner tjuven att huset är bebott och att ägarna när som helst kan dyka upp, väljer han hellre ett annat hus att bryta sig in i.

Läs mer om Grannsamverkan på Samverkan mot brotts webbplats

Läs mer om Grannsamverkan på Villaägarnas sida