Hammare och spik
Fötter på stege
Fötter på stege

Barnen fick eget hus

Vi efterlyste stora och små hemmabyggen som ni medlemmar är lite extra nöjda med, och gensvaret blev stort! Här berättar en medlem om en tillbyggnad till barnens loftsäng i form av en stuga med dockteaterscen och bokhylla.

Medlemmen Mathias skickade in sitt fina hemmabygge i form av en loftsäng till barnen som fövandlades till en hel stuga med dockteaterscen och allt.

Resultatet blev jättefint tycker vi, jag är nog ännu nöjdare än barnen!

Först köpte vi en loftsäng och det blev en mysig plats med ett litet krypin nertill. Men vi var inte nöjda. Sambon ville att barnen skulle kunna spela dockteater och jag mindes hur mysigt jag tyckte det var med små hus inomhus när jag var barn. Mer förvaring kunde också behövas.

Nu har barnen en rosa stuga med inbyggd bokhylla och ett stort fönster som kan agera dockteaterscen. Materialet kommer mestadels från min föräldragård där min far hämtat virket själv och sågat till på den lokala sågen.

Själva byggandet gjordes också på min föräldragård, där far och jag slog våra kloka huvuden ihop. Vi målade med äggoljetempera för att minimera gifterna som finns inomhus. Resultatet blev jättefint tycker vi, jag är nog ännu nöjdare än barnen! 

Fortsätt gärna att skicka idéer till oss!

Berätta om ditt projekt och skicka bilder till oss på redaktion@villaagarna.se. Vi publicerar löpande bidrag på webb, nyhetsbrev och tidning. Tack!

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.