Hantverkare som borrar i husfasad
Gammalt gult hus i vinterskrud
Gult trähus på gata under hösten

Min Villa ger dig koll på ditt hus

Som medlem i Villaägarna får du tillgång till Min Villa helt utan extra kostnad. Du kommer åt tjänsten genom att logga in på Mina sidor på villaagarna.se. Här ger våra experter råd om hur du kan se över ditt hus och åtgärda eventuella brister för en tryggare villavardag.

En digital servicebok för huset, så kan tjänsten beskrivas. Du kan skapa en underhållsplan, samla alla viktiga dokument som rör ditt hus och få praktiska råd och tips från våra byggnadstekniska experter. Allt ingår utan kostnad i medlemskapet.

Trygg med Min Villa

Det bästa med Min Villa är att du verkligen får bra koll på hur ditt hus mår. De flesta är inte experter på hur man ska ta hand om sitt hus, men om du gör alla de kontroller som vi tipsar om i Min Villa så kan du känna dig trygg, säger Patrik Wendelius, byggnadsteknisk expert på Villaägarna.

Patrik har tillsammans med sina byggnadstekniska kollegor tagit fram innehållet i Min Villa. När du börjar använda tjänsten anger du vad du har för tak, grund, fasad och värmesystem. Därefter får du tillgång till de kontroller som du behöver göra på ditt hus. Om du hittar någonting som behöver åtgärdas så anger du det i din underhållsplan och du får även konkret vägledning för hur du gör själva åtgärden – och svar på om du kan göra det själv eller om du bör anlita ett proffs.

 

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Min Villa vänder sig till den 'vanliga husägaren', som inte är någon expert. Med våra tydliga instruktioner kan man våga prova att fixa saker själv och man får lära sig en massa saker om sitt hem.

Patrik Wendelius

Allt görs systematiskt och inget område glöms bort. Offerter, räkningar, foton och annat som har med huset att göra kan sparas i Min Villa och det går även att koppla ihop dokumenten med utförda kontroller och åtgärder.

Alla som äger ett småhus har nytta av Min Villa. Ett väl genomfört och dokumenterat underhåll är viktigt både för husets funktion och värde.

  • Beskriv din villa för att skapa en underhållsplan för just ditt hus.
  • Du får hjälp med vilka kontroller du bör göra och när. Du kan även lägga in eventuella åtgärder och på så sätt ha full koll på ditt hus.
  • Behöver någonting lagas, bytas eller åtgärdas plockar Min Villa fram instruktioner för hur du ska gå tillväga.
  • Alla kontroller och åtgärder du gjort sparas i en historik. Du kan också dokumentera åtgärder som du gjort på huset innan du började använda Min Villa.
  • Du kan spara offerter, räkningar, besiktningar, kvitton, försäkringshandlingar och foton och koppla ihop det med utförda kontroller och åtgärder.
  • Samla kontaktuppgifter till de leverantörer du anlitat och till dina favorithantverkare.

Text: Lotte Ivarson Sandén

Trygghet för husälskare

  • Sov gott om nätterna tack vare ökad kontroll
  • Öka chanserna att få mer betalt när du säljer villan
  • Minska risken för dyra reparationer tack vare expertråd

               Till Min Villa

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.