Dokument i pärmar på hög
Dokument i pärmar på hög

Hur mycket kan du sänka dina boendekostnader?

Ta hjälp av tipsen nedan för att sänka dina och familjens kostnader! Hur mycket pengar kan du spara? Ulrica Otterling delar med sig av sina bästa spartips.

- Jag trodde att vi i vår familj hade bra priser på våra fasta kostnader. Jag hade fel, konstaterar Villaägarens reporter Ulrica Otterling.

Med några telefonsamtal lyckades hon spara 6 938 kr per år. Dessa räkningar tittade hon närmare på:

Värme

Rundringning till närliggande byggvaruhus som säljer pellets på småsäck, gjorde att Ulrica kunde räkna på både pelletspris och kilometerkostnad för att åka till varuhuset. 

Ulrica sparar: 125 kr/år

Fast telefoni

Kolla upp avtalet och de olika posterna på räkningen. Överväg att byta till ip-telefoni för att få ner kostnaderna ytterligare. 

Ulrica sparar: 540 kr/år

Bredband

Jämför priser hos olika leverantörer. Kolla hur mycket nya kunder betalar och begär att få det priset även om du varit kund länge. Ofta betalar trogna kunder mer än nya. 

Ulrica sparar: 1 053 kr/år

Digital-tv

Innehållet i Ulricas abonnemang har ändrats utan att familjen uppmärksammat detta, och priset har höjts avsevärt. I ett slag byter hon till ett annat abonnemang hos samma leverantör. 

Ulrica sparar: 1 320 kr/år

Försäkringar

Jämför olika försäkringsbolag. Läs villkoren noga, då de kan skilja sig åt. Ett tips är att inte betala extra för avbeställningsskydd för resor. Avbeställningsskydd brukar ingå när resan betalas med kort. 

Ulrica sparar: 400 kr/år

El

Här finns pengar att spara. elskling.se och compricer.se erbjuder enkelt förslag på elleverantörer med lägst pris. Ofta har elbolagen bra erbjudanden som gäller i 12 månader, därefter går priset upp. Omförhandla elpriset varje år - och kom ihåg att se över elförbrukningen. 

Ulrica sparar: 660 kr/år

Bensinförbrukning

Ta med bränsleförbrukning i kalkylen när du byter bil. Ulricas familj beslutar sig för att använda den av bilarna som drar minst bensin per mil. 

Ulrica sparar: 2 840 kr/år

 

Håll koll på dina medlemsrabatter

Text: Ulrica Otterling
Bild: Eva Edsjö

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.