Vi hjälper dig

I mer än 60 år har Villaägarna på olika sätt arbetat för att hjälpa dig i vardagen som husägare. Det tänker vi fortsätta med. Från en blygsam start har Villaägarnas Riksförbund utvecklats till en organisation med drygt 270 000 medlemshushåll.

Klicka på länkarna nedan för att läsa svaren på frågorna. Hittar du inte svaret du söker efter? Välkommen att ringa 010-750 01 00 så hjälper vi dig.

Att bli medlem

Du kan bli medlem här på webben. Betala med kort eller direktbetalning via bank för att få ditt medlemsnummer direkt.
Du kan också kontakta oss på 010-750 01 00 eller info@villaagarna.se. Välkommen!

Medlemskapet gäller för alla i ditt hushåll, förutsatt att de är skrivna på samma adress som du.

Visst kan du det. Många av fördelarna med medlemskapet kan du nyttja även om du inte bor i hus, till exempel rabatterna och den kostnadsfria rådgivningen.

Visst kan du det. Medlemskap för dig i utlandet innebär ingen högre medlemsavgift.

Nej du kan inte ge bort ett medlemskap. Däremot kan du värva en vän. Både du och de som värvas får välja varsin premie. 

Ja, rådgivarna besvarar endast frågor från medlemmar.

Här läser du mer om medlemskapet - men visste du att du som medlem i Villaägarna bland annat får:

  • rabatt på över 2 000 köpställen
  • gratis rådgivning av våra boendeexperter
  • en stark röst i debatten som påverkar politiska beslut inom boende
  • rabatterad villaförsäkring
  • möjlighet att anlita advokatfirma till låg kostnad

Årsavgiften för ditt medlemskap i Villaägarnas Riksförbund är 395 kr för det första kalenderåret som ny medlem.

Efterföljande år beror avgiften på om du är knuten till en lokalförening. Du kan välja vilken lokalförening du vill tillhöra på Mina sidor – Min lokalförening.

Den lokala föreningen bestämmer själv storleken på föreningsavgiften (i snitt 55 kr), medan riksförbundet tar ut 455 kr för det övergripande innehållet i medlemskapet.

Saknas anknytning till en lokalförening är medlemsavgiften 510 kr efter ditt första medlemsår.

Medlemskap

Om du har betalt medlemsavgiften den senaste tiden kan påminnelsen redan ha hunnit gå iväg till dig. Bortse i sådana fall från påminnelsen.

Om du betalade i god tid och ändå fått en påminnelse, kontakta oss på 010-750 01 00 eller info@villaagarna.se så ska vi hjälpa dig.

Vad tråkigt att du vill säga upp ditt medlemskap! För att avsluta medlemskapet klickar du på länken nedan och fyller i formuläret. Välkommen tillbaka när du vill!

Vi försöker alltid skicka erbjudanden adresserat till alla ägare av huset, men ibland har adressleverantören inte möjlighet att leva upp till det önskemålet. I vissa fall kan vi bara få fram en ägare som då blir ensam mottagare till utskicken. 

Medlemskapet gäller dock för hela hushållet och det går bra att både ändra och lägga till namn till medlemskapet om det önskas. Kontakta oss på info@villaagarna.se om du vill ändra någonting.

I samarbete med Gjensidige erbjuder vi gruppskadeförsäkringar som försäkrar bland annat villan, bilen, fritidshuset, båten och långresan. För att försäkringarna ska gälla, krävs medlemskap i Villaägarna, eftersom det är just gruppskadeförsäkringar.

Om du eller någon i ditt hushåll inte är medlem och har tecknat en försäkring i år, ingår medlemskap i Villaägarna under det här kalenderåret. För att försäkringen ska fortsätta gälla även nästa år, behöver du betala in medlemsavgiften för nästa år.

Har du frågor om försäkringar? Kontakta Villaägarnas Försäkringsservice på telefon 0771-626 010.

Här läser du mer om Villaägarnas försäkringar

Det kan finnas flera anledningar till det, exempelvis kan ni ha blivit medlemmar efter att ni fått ett utskick som gick till din partner. 

Men medlemskapet gäller för hela hushållet oavsett vilket namn som står på medlemskapet. Vill du lägga till en till person till medlemskapet eller ändra vem som står på medlemskapet är du välkomna att kontakta oss på 010-750 01 00 eller info@villaagarna.se. 

Ditt medlemsnummer (sex eller sju siffror) hittar du:

  • på det medlemskort som du fick i samband med att du blev medlem/förnyade ditt medlemskap
  • på "Min sida" här på vår webbplats
  • under streckkoden på baksidan av medlemsmagasinet Villaägaren


Du är såklart också välkommen att kontakta oss på 010-750 01 00 eller info@villaagarna.se så tar vi fram ditt medlemsnummer åt dig.

Villaägarna har en ny webbplats och för att komma åt innehåll som är exklusivt för medlemmar så måste man logga in. Du kan logga in med antingen medlemsnummer eller mejladress. Dock behöver du ange en mejladress första gången du loggar in. Det krävs för att du ska kunna återställa ditt lösenord.

Genom att ange din mejladress kan du även ta del av nyheter, tips och råd via våra nyhetsbrev. Om du inte vill ange en mejladress så kan du kontakta medlemsservice, så printar vi det som du vill ha och skickar hem till dig.

Medlemskortet

Ja. Medlemskapet i Villaägarna gäller för hela hushållet, oavsett vilket namn som står på medlemskortet.

Vill du beställa ett extrakort är du välkommen att ringa 010-750 01 00 eller skicka e-post till info@villaagarna.se så hjälper vi dig.

 

Eftersom medlemskapet gäller hela hushållet kan alla i hushållet över 18 år få ett eget medlemskort.

För att få ett medlemskort behöver du först vara registrerad som familjemedlem. Kontakta oss på 010-750 01 00 så får du hjälp med det.

När du har ditt personliga medlemsnummer kan du beställa ett eget medlemskort direkt på webben.

Här beställer du ett nytt medlemskort

Lokalföreningar

Alla anslutna lokalföreningar erbjuds kostnadsfritt en hemsida på Villaägarnas webbplats. Om din förening har skapat en sådan sida hittar du den under menyalternativet "Lokalt" eller på "Mina sidor".

Du kan också söka efter föreningen via sökfunktionen på webbplatsen.

Om du tillhör en lokalförening, står namnet på lokalföreningen även på ditt medlemskort.

Du väljer själv om du vill ansluta dig till den lokala villaägareföreningen i ditt område. Det kan du göra när som helst under ditt medlemskap på Mina sidor – Min lokalförening. Det finns över 150 lokala villaägareföreningar i landet. 

Att vara ansluten till en lokal förening innebär att dina intressen bevakas både på riksplanet och i din lokala boendemiljö. Om du tillhör en lokalförening, står namnet på lokalföreningen på ditt medlemskort.

Lokalföreningens avgift läggs på medlemsavgiften. Storleken på medlemsavgiften bestämmer varje lokalförening själv. Den kan variera lite beroende på vilken lokalförening du tillhör.