Vi hjälper dig

I mer än 60 år har Villaägarna på olika sätt arbetat för att hjälpa dig i vardagen som husägare. Det tänker vi fortsätta med. Från en blygsam start har Villaägarnas Riksförbund utvecklats till en organisation med drygt 300 000 medlemshushåll.

Årsredovisning 2018

Villaägarnas Riksförbund är en av landets största ideella och partipolitiskt obundna organisationer. Förbundet är en tung röst i den bostadspolitiska debatten och spelar en viktig roll i medlemmarnas vardag, inte minst genom god tillgång till rådgivning och medlemsförmåner. 

Nöjda medlemmar

Vi är drygt 300 000 medlemshushåll i Villaägarna och det är roligt att se medlemmar som varit i kontakt med vår rådgivning är mycket nöjda och ger snittbetyget 4,3 på en 5-gradig skala. Vi vet att de medlemmar som använder sig av våra erbjudanden och tjänster är mer nöjda än andra. Därför är det viktigt för oss att fortsätta nå ännu fler medlemmar och få dem att aktivt använda sitt medlemskap.

Nej tack till ny fastighetsskatt

Stefan Löfven uttalade sig om ett möjligt återinförande av förmögenhetsskatten. Tack vare vårt påverkansarbete fick vi snabbt in en debattartikel i SvD och fick även träffa finansministerns statssekreterare. Han fick förklara sig och berättade att något förslag om
återinförd förmögenhetsskatt inte är aktuellt. Vi som var med och påverkade när den gamla fastighetsskatten togs bort vet hur det kan slå mot småhusägare. Vi kommer att bevaka utvecklingen noga – och om det behövs ta strid igen.

Digital framtid

Snabb teknikutveckling och fler möjligheter att kommunicera direkt med företag, organisationer och privatpersoner ställer större krav även på oss och vår förmåga att kommunicera med medlemmarna. De tjänster som vi erbjuder ska anpassas till en allt snabbare digitaliserad omvärld och vi har bara påbörjat vår resa att göra verksamheten mer digital. Under året har vi bland annat lanserat en ny webbplattform och Min Villa – en digital tjänst.

Tillsammans är vi starka

Att vara många förbättrar förutsättningarna att bevaka och påverka politiska beslut såväl på riksnivå, som regionalt och lokalt. Vår gemensamma kompetens inom olika områden ger oss förutsättningar att utvecklas och stödja våra medlemmar. Nyttan av medlemskapet kan se olika ut från person till person. För oss är det viktigt att ha en bredd så att det finns någonting för alla. Vi ser fram emot att gå in i 2019 tillsammans med våra medlemmar!