Tangentbord och kaffe
Tangentbord och kaffe

Webbredaktör till Villaägarnas Riksförbund

Är du en utvecklingsdriven webbredaktör och flink skribent? Vill du vara med på Villaägarnas digitala utvecklingsresa? Då kanske detta jobb passar dig!

Villaägarnas är mitt uppe i en viktig digitaliseringsresa och behöver förstärka sitt kommunikationsteam med en erfaren webbredaktör med inriktning på digitalt innehåll. Villaägarnas Riksförbund erbjuder en välkomnande arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor och en roll där du har möjlighet att ta eget initiativ och driva förbättringsprojekt. Villaägarnas Riksförbund erbjuder en välkomnande arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor.

Arbetsuppgifter

Du kommer att skapa och utveckla innehåll på webb, intranät, sociala kanaler och nyhetsbrev. Rollen är en operativ del i kommunikationsteamet, vars arbete syftar till att kommunicera innehåll, nyheter och aktiviteter till landets villaägare. Du kommer att ha både interna och externa kontaktytor och ingå i ett team bestående av kommunikatörer, utvecklare, UX, copy och producent av rörligt innehåll.

Du ansvarar för att innehållet på vår sajt ständigt utvecklas, uppdateras, struktureras och optimeras. Ditt uppdrag blir att utveckla och hålla ihop ett relevant, målgruppsanpassat innehåll med ett coachande tilltal, där webbplatsen är huvudsaklig kanal. Du kommer att spela en viktig roll i vårt digitala förändringsprojekt som ska leda till ökad tillväxt av medlemmar. Du kommer att skriva och publicera nytt innehåll i nära samarbete med förbundets experter. Du kommer även att arbeta med innehåll på vårt intranät.

På förbundet kommer du att bidra till vår kommunikation om stort och smått, allt från boendepolitiska utspel, byggteknisk- och juridisk rådgivning och inspiration för husägare.

Om dig

Vi söker dig som är en utvecklingsdriven webbredaktör och flink skribent.

Vi tror att du är en person med god samarbetsförmåga som gillar att stötta olika delar av verksamheten. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att jobba datadrivet, har kunskap i SEO och kan skriva och producera text anpassad för webben. Du bör ha gedigen erfarenhet av att jobba i publiceringsverktyg som Episerver.

Att kommunicera i sociala kanaler är en självklarhet för dig och du har god kännedom om vilka krav som gäller för de olika kanalerna. Du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad.

Du är dessutom en van skribent som värnar om redaktionell kvalitet. Vi förutsätter en god stilistisk förmåga och att du kan skriva lättillgängligt om komplexa frågor och sammanhang.

Vi tror att du trivs bäst om du har ett stort samhällsintresse, särskilt kring livet som villaägare. Kanske har du tidigare arbetat inom intresse- och medlemsorganisationer?

Övrigt

Detta är en heltidstjänst med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på Villaägarnas huvudkontor i Sollentuna och rollen är en del i kommunikationsavdelningen.

Om Villaägarnas Riksförbund

Villaägarnas Riksförbund är en konsument- och intresseorganisation för landets småhusägare. Organisationen har ca 270 000 medlemshushåll. I år fyller Villaägarnas riksförbund 70 år!

Välkommen med din ansökan via Hammer och Hanborg här!