Arkiv

Nedan finns urval av sådant vi publicerat under åren. Har du synpunkter eller vill ha tag på någon äldre information så hör av dig till oss i styrelsen.

Styrelsen önskar alla medlemmar en glädjefylld vår. Valborgsfirande i området finns vid Tegelhagen med Sollentuna Södra Scoutkår och på Stallbacken

.Majbrasa vid Scoutrenas valborgsfirande i Tegelhagen 2017

Från Styrelsemöte november 2016

Styrelsen oroas över den ökade viljan från styrande i kommunen om det intensiva arbetet att förtäta och göra om Sollentuna från Trädgård- och villaområden till förstadsort. Grönområden liksom villakaraktärerna behöver bevaras och moderniseras varsamt. Mer information förväntas den 16 nov. via möte Fokus Sollentunai kommunhuset.

13/9 besökte vi Zen-sei Garden

Den 13 september fick vi komma till en asiatisk trädgård i Sollentuna. Det blev en underbar upplevelse och vårt Tureberg ståtade med vackert kvällsljus visningen till ära. Vi var flera som fick både ro och inspiration. Tänk så vackert det kan bli om man är envis och har idéer. Varmt tack till Ulf med familj som lät oss komma och hälsa på.

 

 

 

Olika former tillsammans med hård sten och mjuka mossbeklädda rundlar skapar fins hörn, ibland framför en växt, ibland framför ett tunt staket i ribbor av egensågade lister 

 Vi går in i trädgårdens första rum, ett grönt rum med en blomsterpergola som tak. Detaljer och färger i grönt och brunt tar oss till Asien

 

Vi förundras över hur en vanlig Radhustomt kan bli så vacker och hör om alla kilo stenar och matrial som forslats bort men än mer till trädgårde. Valat av växter är enastående och tillsammans bilder de olika nivåer och små rum.

 

En av trädgårdens lyser upp höstkvällen och vi får njuta lite till av den ljumma kvällen i trädgården medans vi serveras fika. Tack Ulf.