Två barn håller händerna på solpaneler
Sedlar

Många framgångar under året för Sveriges starkaste varumärke

Under 2021 har Villaägarna arbetat hårt för att förbättra boendevillkoren för dig som medlem. Vi har bland annat tagit solcellsstödet hela vägen in i mål, fortsatt strida mot fastighetsskatten, erbjudit omfattande juridiskt och byggnadstekniskt stöd, samt lanserat både bonusprogram och privatlån.

- Att vi blev utsedda till Sveriges starkaste varumärke bland intresseorganisationer 2021* är ett bevis på vårt enträgna arbete med att hjälpa och stötta våra medlemmar. Vi fortsätter vara lyhörda för medlemmarnas behov och kommer göra allt vi kan för att behålla denna titel även 2022, säger Kenneth Kanckos, förbundsdirektör på Villaägarna.

Striden mot fastighetsskatten fortgår

Under året har bland annat frågor om fastighetsskatt, tomträtter, elnätspriser, och trygghetsfrågor stått på Villaägarnas samhällspolitiska dagordning. Vi är partipolitiskt obundna, men när det gäller höjd fastighetsskatt tar vi tydlig ställning och kommer att motarbeta den på alla vis – oavsett vilket politiskt parti eller block som föreslår det.

- En framgång i år är att Socialdemokraternas kongress så kategoriskt röstade nej till höjd fastighetsskatt. Inför det beslutet hade vi debattartiklar i många lokaltidningar på orter där socialdemokrater hade motionerat om höjd fastighetsskatt, säger Daniel Liljeberg, chef för samhällspolitiska avdelningen på Villaägarna.

Solcellsstödet hela vägen in i mål

Efter en intensiv kampanj från Villaägarna sköt regeringen till ytterligare 260 miljoner kronor i solcellsstöd i vårbudgeten. Stödpengarna ska gå till de cirka 9 000 husägare som började installera solceller i fjol och kom i kläm när reglerna gjordes om från årsskiftet.

- Vi gjorde medieutspel och kontaktade politiker. Efter påtryckning från oss fattade regeringen till slut det beslut som krävdes för att pengarna skulle betalas ut, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarna.

Flera hemmanära frågor till experterna

Pandemin innebar att många jobbade hemifrån, vilket bidrog till att fler än tidigare vände sig till Villaägarnas rådgivningsavdelning med hemmanära frågor.

- Det har handlat om allt från vad grannen får bygga och plantera på sin tomt och frågor om hantverkare, till vad man kan göra åt vattenläckor och mögel i huset, säger Lena Rönngren, chef för rådgivningsavdelningen på Villaägarna.

Villaägarnas Juristbyrå har hjälpt medlemmar

Juristbyrån har under året hjälpt medlemmar och samfällighetsföreningar till framgångar vid bland annat förhandlingar och överklaganden.

- Viktiga ärenden har handlat om återbetalning av för höga VA-avgifter och prövningstillstånd i högsta instans rörande förtätning av bebyggelse, säger Maria Holmgren, senior förbundsjurist på Villaägarna.

Bonusprogram som förenklar din vardag

Vi lanserade i februari 2021 ett bonusprogram – Villaägarna Bonus. Du som medlem har möjlighet att samla poäng när du handlar från över 250 nätbutiker och partners.

- Vi är nu uppe i nästan 9 000 medlemmar som redan har samlat in miljontals poäng, vilka enkelt kan lösas in mot nästa års medlemskap eller fina produkter i vår poängshop. Villaägarna Bonus stämmer väl överens med vår ambition att förenkla medlemmarnas vardag, säger Marcus Lindström, chef för medlemsförmåner på Villaägarna.

Privatlån med rabatt för dig som medlem  

I samarbete med MedMera Bank kan Villaägarna numera erbjuda dig som medlem 1 % rabatt på blancolån, det vill säga privatlån utan säkerhet. Som medlem i Villaägarna kan du ansöka om Coop Privatlån.

- Statistik visar att många hushåll har krediter hos flera långivare, ofta med alldeles för hög ränta. Genom vårt samarbete med MedMera Bank kan medlemmarna ansöka om Coop Privatlån till en fördelaktig ränta och dessutom få 1 % rabatt, säger Marcus Lindström.

 

* I Evimetrix varumärkesundersökning Swedish Brand Award 2021 tog Villaägarna tillbaka titeln som Sveriges starkaste varumärke bland intresseorganisationerna. Enligt undersökningen är Villaägarna bäst på att hjälpa och stötta sina medlemmar - den viktigaste aspekten för att bygga och förvalta sitt varumärke.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.