Man pratar i telefon
Man pratar i telefon

Expertis för enklare villaliv

Som medlem i Villaägarna har du fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning. Du får råd och hjälp med bygglov, hantverkartvister, fel i fastighet, fuktproblem, renovering, trädgård och mycket, mycket mer.

Alla kan vara bra på något, men ingen kan vara bra allt. Så för att du ska slippa hålla koll på alla möjliga och omöjliga frågor som hör villalivet till, har vi samlat den bästa expertisen under ett tak för att svara på dina frågor.

Ofta är du inte ensam om dina funderingar. Våra behov och utmaningar tenderar att se ganska lika ut. Ställ din fråga till oss. Du kanske även hittar svaret i någon av våra infoskrifter.

Villaägarnas expertrådgivning

Alla kan vara bra på något, men ingen kan vara bra på allt. Så för att du ska slippa hålla koll på alla möjliga och omöjliga frågor som hör villalivet till har vi samlat den bästa expertisen under ett tak för att svara på dina frågor. På kontaktsidan hittar du våra öppettider.

Kontakta oss

Kvinna sover i säng under snedtak med fönster
Kvinna sover i säng under snedtak med fönster

Mycket att tänka på som husägare?

Det är ingen idé att ligga sömnlös över frågor som rör ditt hus. Fråga oss istället! Vi återkommer så snart vi kan.

Så här jobbar våra experter

Här beskriver några av våra expertrådgivare hur de kan hjälpa dig.

Rådgivningsområde familjerätt

Vår jurist Karin Hägglöf tipsar att du som medlem kan kontakta rådgivningen i förebyggande syfte - för att undvika problem som uppstår när testamente och andra familjerättsliga handlingar inte är upprättade.

Om att anlita hantverkare och att renovera

Terese Wallinder poängterar bland annat vikten av att du kontaktar rådgivningen innan du anlitar hantverkare. På så sätt kan du undvika problem under arbetets gång.

Vanliga byggfrågor

Möt våra byggnadstekniker Malte Rungård och Patrik Wendelius. "Vi vill att våra medlemmar ska se oss som den där kunniga släktingen som man bara kan ringa och fråga!"

Möt Tomas – specialist på plan- och byggfrågor

Tomas är jurist och vår specialist på plan - och byggfrågor. Han får ofta frågor om grannens byggprojekt är lagliga och vad man som husägare får göra om man vill bygga på sin tomt.

Möt Sofia - ansvarig för Samfällighetsservice

Med ett serviceavtal får samfälligheters styrelser stöd och råd kring medlemsavgifter, underhållsplaner och lagfartsförteckningar. Försäkringen som ingår ger också ett bra skydd om något skulle hända.