Julmarknad på Zetas

Helgen i vecka 47 är det återigen dags för julmarknad på Zetas trädgård i Segeltorp.

Julmarknad 23-24 november 2019

Detta är en av årets absoluta höjdpunkter! Zetas trädgård är vacker även under vintertid och på julmarknaden fylls butiken och årstidstorget till bredden av kransar, amaryllis, hyacinter, julrosor och iskonvaljer. Trädgården blir varm och inbjudande av tända eldar och marschaller. 

Det som gör julmarknaden så välbesökt är utställarna med genuint hantverk. I marknadsstånden säljs mat och dryck, sötsaker och bröd, fårskinn, yllevantar, keramik, smycken, ostar, olivolja och julblommor.

Åk gärna kollektivt

Julmarknaden är otroligt populär och parkeringen utanför Zetas blir snabbt full. Alternativ parkering finns på Jägerhorns väg. Parkera inte parkera på intilliggande gator. Tips är att lämna bilen hemma och ta buss 173 från Fruängen eller någon av bussarna 710 eller 740 från Skärholmen. 

Datum: lördag 23 november och söndag 24 november 2019 kl. 10:00–16:00
Arrangör: Zetas finsmakarens trädgård
Fri entré

Kort om Zetas 

Zetas trädgård startade 1927 i Segeltorp av dåvarande trädgårdsamatören Gösta Zetterqvist. Han började anlägga en privat trädgård i orientalisk stil på sin sommarstugetomt. Allmänheten blev nyffiken på alla växtlådor som stod staplade på uppfarten och undrade om man kunde köpa plantorna. Gösta satte ut några överskottsplantor utanför grinden med en skylt ”Lägg pengarna i lådan” och så, i liten skala, började en handel med trädgårdsväxter som utökades undan för undan. Idag drivs trädgården av Victoria Skoglund, trädgårdsmästare och författare.

Adress: Blombacken 2, Segeltorp

www.zetas.se

 

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.