Sickla ovan och under jord 

Segeltorps kulturförening arrangerar söndagen den 13 oktober en unik guidad vandring som avlutas djupt nere i Atlas Copcos gruva.

Sickla ovan och under jord

Vi gör en utflykt till Sickla; en industrihistoriskt viktig plats där det moderna och industriella samhället växte fram från slutet av 1800-talet till 1900-talets andra hälft. Under visningen får du som besökare uppleva hur den industriella revolutionen vuxit fram, utvecklat och förändrat Sickla. Det är en fascinerande berättelse som i det lilla perspektivet också berättar en större historia om Sverige. 

Under 1,5 timme får vi en unik guidad vandring som avlutas djupt nere i Atlas Copcos gruva som tills helt nyligen varit en väl bevarad hemlighet. 

Anmälan och biljetter

Antalet platser är begränsat till max 25 personer. Anmäl dig via e-post boka@segeltorpkultur.se eller tfn 08-646 48 56. Biljetterna kostar 100 kr för medlemmar i Segeltorps kulturförening, 130 kr för övriga.

Samling i Sickla

Observera att vi samlas vid Dieselverkstadens entré, Marcusplatsen i Sickla, Nacka.

Tid: söndag 13 oktober kl 12:45

Arrangör: Segeltorps kulturförening

Om visningen

Sickla – ovan och under jord är ett samarbete mellan Atlas Copco, Atrium Ljungberg, Nacka kommun och Stockholms läns museum.

Läs mer på: www.sicklaovanunder.se

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.