Få juridisk och byggteknisk rådgivning för 39kr/mån!

 Ett medlemskap för husägare - vi ger dig trygghet och expertis

penna och avtalsdokument
Kvinna sitter vid dator och kollar på telefonen

Vi är Sveriges husexperter
och hjälper dig

Som medlem så ingår kostnadsfri tillgång till våra jurister och byggtekniska experter som också är oberoende och objektiva i sina råd till dig. Du får även exklusivt ta del av vår stora frågebank där du kan se vad andra husägare har ställt för frågor och se hur våra experter har svarat. Dessutom får du även tillgång till infoskrifter, avtalsmallar och fullmakter som du kan ladda ned.

avtal lagfart mäklare köpesilling husköp köpa hus
Hantverkare och kvinna med ritning


Få kostnadsfritt stöd
och värdefulla tips
från Sveriges husexperter!


Få personlig och objektiv husrådgivning
Ditt hus. Vårt intresse.


Fri tillgång till frågebanken, avtalsmallar och fullmakter

Många frågor som husägare?

Vi har hört det mesta och ger dig svaren.
Vi hjälper dig med frågor som rör ditt boende.

Innan du skriver på ett avtal eller beslutar dig för en renovering – hör av dig till oss.
Hos Villaägarnas rådgivning möter du erfarna, objektiva och professionella experter som ger dig svar på allt som du behöver veta. 

Varje år besvarar vi ca 20.000 ärenden. 
Kostnadsfritt för dig som är eller blir medlem!

 • Kan grannen stoppa mitt bygglov?

 • Grannens hundar skäller så det stör – vad kan man göra?
 • Vilket värmesystem är mest effektivt för mitt hus?

 • Hur räknar jag på en energieffektivisering med solceller?

 • Kan jag installera en laddstolpe till bilen själv?

 • Mitt hus är byggt på 60-talet – vad ska jag tänka på vid renovering?

 • Vad räknas som ett dolt fel i fastigheten?

 • Besikta ett hus - hur gör man?

 • Checklista vid husköp

 • Vilka avtal är viktiga vid badrumsrenovering?

 • Hur fungerar det med särkullsbarn vid en bouppteckning?

Funderar du över något som rör huset?

Ofta är du inte ensam om dina funderingar. I vår stora frågebank som du hittar som inloggad medlem har vi samlat närmare 500 av de vanligaste frågorna från våra medlemmar.

För de allra flesta innebär huset sitt livs största investering och felaktiga råd kan bli kostsamma.
Därför finns vi och hjälper dig med expertis och goda råd.

Vi är experter på juridik, byggnadsteknik, arktiektur, trädgård, eldstäder och sotning, geoteknik, energi och vvs.

Sluta googla - fråga våra husexperter istället!

Vi hjälper ditt hushåll för bara 39kr/mån!

Betala enkelt via:

En bild som visar en MasterCard-logga. En bild som visar en Visa-Logga. En bild som visar en Swishlogga.
En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Tack för all hjälp kring min hantverkartvist! Jag fick hjälp att tyda både offerten och fakturan och det visade sig att jag hade rätt att få pengar tillbaka. Tack!

Samuel 43

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

På nätet är alla experter, hos Villaägarna får man åtminstone oberoende hjälp. Jag stämmer alltid av med er först när jag är osäker på något med huset.

Lena 56

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Vi behövde skriva en framtidsfullmakt och fick både hjälp med en bra mall och vad som var viktigt att ha med ur ett juridiskt perspektiv. Vi sparade tusenlappar!

Peter 67

Ett medlemskap för husägare

Frågor och svar om medlemskapet

Våra vanligaste frågor:

Självklart! Villaägarnas medlemskap passar även dig som inte bor i hus. Vår expertrådgivning kan tex hjälpa dig med frågor som rör boendeekonomi, juridik och hantverkarfrågor. Och våra rabatter och förmåner sträcker sig över flera områden som hemelektronik, inredning, fordonsservice, resor och mycket mer. Välkommen som medlem du också!

Som medlem i Villaägarna får du medlemsrabatter och förmåner speciellt anpassade för livet i hus. Oavsett om du letar bra priser på byggvaror, elavtal eller bolån så hittar du det hos oss. Du hittar även alla dina aktuella rabatter i medlemsmagasinet Villaägaren. 

 • Vi har tex förhandlat fram riktigt bra avtal inom försäkring, privatlån, bolån och elavtal.
 • Vår expertrådgivning ger dig kostnadsfri juridisk och byggteknisk rådgivning och kan även hjälpa till med frågor som rör hanverkartvister, dolda fel, grannsämja och trädgård.

 Se vilka andra förmåner som finns här  

På Villaägarna jobbar Sveriges enda expertrådgivning specialiserade på husfrågor.
Vi har expertis inom byggnadsteknik, fastighetsjuridik, familjerätt, boendeekonomi och mer. Oavsett om du är ny i hus eller inbodd sen länge kommer det finnas ett behov att fråga någon som verkligen vet. Kanske ska du installera ett nytt värmesystem, göra en renovering eller har fått problem med hantverkare?

Som medlem kan du helt kostnadsfritt ställa dina frågor till oss och få hjälp både via webbformuläret och telefon.Vi besvarar dina frågor inom fem arbetsdagar.

Det är alltid helt kostnadsfritt att ställa dina frågor till våra experter när du är medlem i Villaägarna! Logga in på Mina sidor  och ställ en fråga till Villaägarnas Experter 

Ett gott råd är att vara ute i god tid om du behöver få svar före ett visst datum. Handläggningstiden varierar beroende på fråga.

OBS! Se till att vi har korrekt mejladress till dig - då mejlfrågorna besvaras till din mejl. där kan du uppdatera dina kontaktuppgifter 

När du är inloggad under mina sidor, finns det en flik som heter ”mina rådgivningsfrågor”. Där kan du enkelt ställa en fråga, ladda upp bilder och dokument eller bifoga annat relevant underlag. Desto utförligare fråga du skickar in desto lättare är det för våra experter att ge dig ett svar. 
OBS! Det är jätteviktigt att du har en aktiv mejladress registrerad hos oss när du ställer din fråga via mina sidor – då du får svaret på mejl.

Du som medlem har även fri tillgång till en mängd med färdiga avtal, fullmakter och infoskrifter. Du kan även läsa vad andra husägare har frågat och se vad de har fått för svar. Vi besvarar frågor som rör:

Ditt digitala medlemskort hittar du under Mina Sidor. Du behöver logga in för att komma åt dit medlemskort. Medlemskortet är helt digitalt och du behöver bara uppge medlemsnumret för att få dina rabatter, det hittar du på medlemskortet under ditt namn.

Absolut! Ett medlemskap i Villaägarna gäller hela hushållet oavsett vilket namn som står på medlemskortet! Vill du beställa ett extrakort är du välkommen att ringa 010-750 01 00 eller skicka e-post till info@villaagarna.se så hjälper vi dig.

Du hittar en stor del av dina medlemsrabatter som inloggad på vår web och i ditt medlemsmagasin Villaägaren. Som medlem får du även kampanjmejl av oss inför varje ny kampanjperiod. På våra kampanjsidor finns det en instruktionsruta längst ner där det står ”Ta del av erbjudandet” 
Där ser du din rabattkod för den specifika kampanjen. Hör av dig till oss om du behöver hjälp.

När du ska använda dina medlemsrabatter i fysiska butiker visar du bara upp ditt digitala medlemskort. Medlemskortet hittar du högst upp på mina sidor.

Välkommen som medlem i Sveriges största och icke vinstdrivande medlemsorganisation för husägare