Husexpertis - din trygghet som husägare

 Juridisk och byggteknisk rådgivning ingår!

 • Kostnadsfri expertis för ditt hus
 • Personlig husrådgivning
 • Avtalsmallar och fullmakter
penna och avtalsdokument
Kvinna sitter vid dator och kollar på telefonen

Vi är Sveriges husexperter och hjälper dig

Som medlem så ingår fri tillgång till våra jurister och byggtekniska experter som också är oberoende och objektiva i sina råd till dig. En annan uppskattad förmån är att du som medlem exklusivt får ta del av vad andra husägare har frågat om och se vad våra experter har svarat. Dessutom får du även tillgång till infoskrifter, avtalsmallar och fullmakter som du kan ladda ned.

Många frågor som husägare?
Vi har hört det mesta och ger dig svaren.

Många medlemmar frågor bland annat om:

 • Vilket värmesystem är mest effektivt för mitt hus?
 • Hur räknar jag på en energieffektivisering med solceller?
 • Kan jag installera en laddstolpe till bilen själv?
 • Mitt hus är byggt på 60-talet – vad ska jag tänka på vid renovering?
 • Vad räknas som ett dolt fel i fastigheten?
 • Besikta ett hus - hur gör man?
 • Vilka avtal är viktiga vid badrumsrenovering?
 • Grannens hundar skäller så det stör – vad kan man göra?
 • Lönar det sig att göra en termografering?
 • Hur fungerar det med särkullsbarn vid en bouppteckning?
 • Checklista vid husköp

Oavsett vad du undrar över, så har vi svaren för dig.

Sluta googla - fråga våra husexperter istället!

Vi hjälper ditt hushåll för bara 468kr/år.

Betala enkelt via:

En bild som visar en MasterCard-logga. En bild som visar en Visa-Logga. En bild som visar en Swishlogga.

Få hjälp idag!

För de allra flesta innebär huset sitt livs största investering och felaktiga råd kan bli kostsamma.
Vi är experter på juridik, byggnadsteknik, arktiektur,
trädgård, eldstäder och sotning, geoteknik, energi och vvs.

Två kvinnor antecknar och tittar på avtal
Mamma och son renoverar badrum
Villaägarna medlemskap
En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Tack för all hjälp kring min hantverkartvist! Jag fick hjälp att tyda både offerten och fakturan och det visade sig att jag hade rätt att få pengar tillbaka. Tack!

Samuel 43

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

På nätet är alla experter, hos Villaägarna får man åtminstone oberoende hjälp. Jag stämmer alltid av med er först när jag är osäker på något med huset.

Lena 56

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Vi behövde skriva en framtidsfullmakt och fick både hjälp med en bra mall och vad som var viktigt att ha med ur ett juridiskt perspektiv. Vi sparade tusenlappar!

Peter 67

Vi hjälper dig med frågor som rör ditt boende.

Innan du skriver på ett avtal eller beslutar dig för en renovering – hör av dig till oss. Hos Villaägarnas rådgivning möter du erfarna experter som ger dig svar på allt som du behöver veta. Varje år besvarar vi ca 20.000 ärenden. 

Ett medlemskap för husägare

Frågor och svar om medlemskapet

På Villaägarna jobbar Sveriges enda expertrådgivning specialiserade på husfrågor.
Vi har expertis inom byggnadsteknik, fastighetsjuridik, familjerätt, boendeekonomi och mer. Oavsett om du är ny i hus eller inbodd sen länge kommer det finnas ett behov att fråga någon som verkligen vet. Kanske ska du installera ett nytt värmesystem, göra en renovering eller har fått problem med hantverkare? Som medlem kan du helt kostnadsfritt ställa dina frågor till oss och få hjälp både via mejl och telefon.

Det är alltid helt kostnadsfritt att ställa dina frågor till våra experter när du är medlem i Villaägarna! Se till att vi har korrekt mejladress till dig - då mejlfrågorna besvaras till din mejl. På Mina sidor kan du uppdatera dina kontaktuppgifter. 

Det är en av dina medlemsförmåner. Se vilka andra förmåner som finns här  

När du är inloggad under mina sidor, finns det en flik som heter ”mina rådgivningsfrågor”. Där kan du enkelt ställa en fråga, ladda upp bilder och dokument eller bifoga annat relevant underlag. Desto utförligare fråga du skickar in desto lättare är det för våra experter att ge dig ett svar. 
OBS! Det är jätteviktigt att du har en aktiv mejladress registrerad hos oss när du ställer din fråga via mina sidor – då du får svaret på mejl.

Du som medlem har även fri tillgång till en mängd med färdiga avtal, fullmakter och infoskrifter. Du kan även läsa vad andra husägare har frågat och se vad de har fått för svar. Vi besvarar frågor som rör:

Självklart! Villaägarnas medlemskap passar även dig som inte bor i hus. Vår expertrådgivning kan tex hjälpa dig med frågor som rör boendeekonomi, juridik och hantverkarfrågor. Och våra rabatter och förmåner sträcker sig över flera områden som hemelektronik, inredning, fordonsservice, resor och mycket mer. Välkommen som medlem du också!

Som medlem i Villaägarna får du en lång rad förmåner. Vi har tex förhandlat fram riktigt bra avtal inom försäkring, privatlån, bolån och elavtal. Vår expertrådgivning ger dig kostnadsfri juridisk och byggteknisk rådgivning och kan även hjälpa till med frågor som rör hanverkartvister, dolda fel, grannsämja och trädgård.

När du ska använda dina medlemsrabatter i fysiska butiker visar du bara upp ditt digitala medlemskort. Medlemskortet hittar du högst upp på mina sidor.

Du hittar en stor del av dina medlemsrabatter som inloggad på vår web och i ditt medlemsmagasin Villaägaren. Som medlem får du även kampanjmejl av oss inför varje ny kampanjperiod. På våra kampanjsidor finns det en instruktionsruta längst ner där det står ”Ta del av erbjudandet” 
Där ser du din rabattkod för den specifika kampanjen. Hör av dig till oss om du behöver hjälp.

Ditt digitala medlemskort hittar du under Mina Sidor. Du behöver logga in för att komma åt dit medlemskort. Medlemskortet är helt digitalt och du behöver bara uppge medlemsnumret för att få dina rabatter, det hittar du på medlemskortet under ditt namn.

Absolut! Ett medlemskap i Villaägarna gäller hela hushållet oavsett vilket namn som står på medlemskortet! Vill du beställa ett extrakort är du välkommen att ringa 010-750 01 00 eller skicka e-post till info@villaagarna.se så hjälper vi dig.

  Sveriges enda expertrådgivning för husägare 

 Våra medlemmar står aldrig ensamma! Vi finns här för dig med trygghet, expertis och kunskap.

Välkommen som medlem i Sveriges största och icke vinstdrivande medlemsorganisation för husägare. Vårt medlemskap är till för husägare.