Färgglada radhus med balkonger
Färgglada radhus med balkonger

Ägarskyddsförsäkring

Varje år blir husägare av med lagfarten till sin villa till följd av bedrägerier med förfalskade köpehandlingar. För den som drabbas uppstår en mardrömssituation som kan pågå i åratal. Därför ingår en ägarskyddsförsäkring för dig som är medlem i Villaägarna.

Att få tillbaka rätten till villan, när lagfarten blivit kapad, innebär oftast en långdragen process. Det krävs upprepade kontakter med olika myndigheter, bank och försäkringsbolag. I de flesta fall behövs dessutom en rättegång vid tingsrätt mot bedragaren.

Rättsskyddet i villahemförsäkringen träder inte in förrän en tvist konstaterats, vilket inte alltid är så lätt om bedragaren håller sig undan. Har bedragaren skulder hos Kronofogdemyndigheten kan villan dessutom bli föremål för utmätning för att täcka bedragarens skulder, samtidigt som Skattemyndigheten börjar ställa krav på att man ska betala kapitalvinstskatt för försäljningen.

Ägarskyddsförsäkring ökar din trygghet

Försäkringen ingår i ditt medlemskap hos Villaägarna. Skulle din lagfart kapas, träder Ägarskyddsförsäkringen in och Villaägarnas jurister hjälper dig med att utreda bedrägeriet, skaffa fram bevisning och att föra din talan för att få tillbaka villan. Försäkringen täcker även en del kostnader som är förknippade med lagfartskapningen.