Människor som pratar

Helena Thybell ska inleda Villaägarnas förändringsresa

Villaägarnas Riksförbund ska bli en starkare aktör på marknaden och göra ännu mer nytta. Arbetet inleds av Helena Thybell som är tf förbundsdirektör. ”Jag vill bli en katalysator för en organisation som har en väldigt viktig roll att spela”.

Den 11 januari meddelade Villaägarnas förbundsstyrelse att organisationen tar en ny offensiv riktning. Syftet är att stärka sin position på marknaden, öka antalet medlemmar och bli en ännu kraftfullare röst för Sveriges småhusägare. Den tidigare förbundsdirektören Kenneth Kanckos fick lämna Villaägarna. En ny och permanent förbundsdirektör beräknas vara på plats tredje kvartalet 2024. I övergången ska Helena Thybell leda arbetet framåt som interim förbundsdirektör.

Vill utveckla Villaägarna

- Jag kommer in som en kraft utifrån och är väldigt nyfiken på Villaägarna som har det viktiga uppdraget att påverka husägares villkor till det bättre, säger hon och fortsätter:

- Jag drivs av att göra skillnad och påverka i angelägna frågor. Alla mina tidigare roller har handlat om just utveckling och hur en organisation blir mer relevant för att kunna göra större nytta. Så det är en spännande organisation att få springa in i.

Thybell är en van ledare

Helena Thybell har stor vana av att leda stiftelser och medlemsbaserade organisationer. Senast var hon Generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige. Andra tidigare uppdrag har varit HR-chef på H&M gruppen, vd för H&M Foundation och vd för Svenska Postkodstiftelsen.

- Villaägarna har en helande funktion att fylla. Småhusägare är idag pressade av en skenande inflation, löner som inte hängt med, dyra elpriser och höga boräntor. Husägare bär tyngden av allt det.

- Villaägarna med sina medlemmar och framtida medlemmar har styrkan som krävs för att faktiskt göra skillnad, en gemensam röst så att du som litet hushåll inte behöver ropa själv.

Helena Thybell är helt rätt person att inleda den operativa satsningen

Villaägarnas förbundsordförande Cecilia Reuter delar bilden och konstaterar att Helena Thybell har just de egenskaper som behövs för att föra organisationen framåt under den tid det tar att rekrytera en permanent förbundsdirektör.

- Samhället är i snabb förändring vilket frestar på våra medlemmars möjlighet att fortsätta bo i sina hus. Nu behövs ett ledarskap som kan navigera både klokt och kraftfullt, säger Reuter och fortsätter:

- Helena Thybell är helt rätt person att inleda den operativa satsning som vi gör för att öka medlemsnyttan och stärka Villaägarnas position på marknaden.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.