Trygghet för dig som husägare

Ta del av exklusiv juridisk och byggteknisk rådgivning som gör ditt husägande enklare och tryggare. Som medlem får du tillgång till expertkunskap som gör dig hustrygg och hus-smart.

Signera dokument
Kvinna sitter vid dator och kollar på telefonen

 

Så här fungerar det:

  • Bli medlem: För bara 39 kronor i månaden
  • Ställ en fråga: Se vad andra husägare har frågat och fått för svar
  • Personlig service: Våra experter ger dig svaren
  • Ladda Ner: Användbara dokument, mallar och fullmakter

Betala enkelt via:

En bild som visar en MasterCard-logga. En bild som visar en Visa-Logga. En bild som visar en Swishlogga.

Gratis juridisk och byggteknisk rådgivning ingår

Vi erbjuder gratis rådgivning för Villaägarnas medlemmar.
Sveriges enda husexperter hjälper dig att besvara frågor som bland annat

  • Energieffektivisering

  • Dolda fel

  • Fullmakter och avtalsmallar

Bli Medlem i Villaägarna och upplev fördelarna

Som medlem i Villaägarna får du tillgång till exklusiva rabatter och erbjudanden som minskar dina villakostnader. Få kostnadsfri juridisk och byggteknisk rådgivning, samt stöd i frågor som energibesparing och dolda fel. Dessutom arbetar vi aktivt för att påverka politiska beslut till förmån för dig som husägare. 
Gå med idag och upplev skillnaden!

Betala enkelt via:

En bild som visar en MasterCard-logga. En bild som visar en Visa-Logga. En bild som visar en Swishlogga.

Ett medlemskap för husexpertis

Frågor och svar om medlemskapet

Självklart! Villaägarnas medlemskap passar även dig som inte bor i hus. Vår expertrådgivning kan tex hjälpa dig med frågor som rör boendeekonomi, juridik och hantverkarfrågor. Och våra rabatter och förmåner sträcker sig över flera områden som hemelektronik, inredning, fordonsservice, resor och mycket mer. Välkommen som medlem du också!

Som medlem i Villaägarna får du medlemsrabatter och förmåner speciellt anpassade för livet i hus. Oavsett om du letar bra priser på byggvaror, elavtal eller bolån så hittar du det hos oss. Du hittar även alla dina aktuella rabatter i medlemsmagasinet Villaägaren. 

  • Vi har tex förhandlat fram riktigt bra avtal inom försäkring, privatlån, bolån och elavtal.
  • Vår expertrådgivning ger dig kostnadsfri juridisk och byggteknisk rådgivning och kan även hjälpa till med frågor som rör hanverkartvister, dolda fel, grannsämja och trädgård.

 Se vilka andra förmåner som finns här  

På Villaägarna jobbar Sveriges enda expertrådgivning specialiserade på husfrågor.
Vi har expertis inom byggnadsteknik, fastighetsjuridik, familjerätt, boendeekonomi och mer. Oavsett om du är ny i hus eller inbodd sen länge kommer det finnas ett behov att fråga någon som verkligen vet. Kanske ska du installera ett nytt värmesystem, göra en renovering eller har fått problem med hantverkare?

Som medlem kan du helt kostnadsfritt ställa dina frågor till oss och få hjälp både via webbformuläret och telefon.Vi besvarar dina frågor inom fem arbetsdagar.

Det är alltid helt kostnadsfritt att ställa dina frågor till våra experter när du är medlem i Villaägarna! Logga in på Mina sidor  och ställ en fråga till Villaägarnas Experter 

Ett gott råd är att vara ute i god tid om du behöver få svar före ett visst datum. Handläggningstiden varierar beroende på fråga.

OBS! Se till att vi har korrekt mejladress till dig - då mejlfrågorna besvaras till din mejl. där kan du uppdatera dina kontaktuppgifter 

När du är inloggad under mina sidor, finns det en flik som heter ”mina rådgivningsfrågor”. Där kan du enkelt ställa en fråga, ladda upp bilder och dokument eller bifoga annat relevant underlag. Desto utförligare fråga du skickar in desto lättare är det för våra experter att ge dig ett svar. 
OBS! Det är jätteviktigt att du har en aktiv mejladress registrerad hos oss när du ställer din fråga via mina sidor – då du får svaret på mejl.

Du som medlem har även fri tillgång till en mängd med färdiga avtal, fullmakter och infoskrifter. Du kan även läsa vad andra husägare har frågat och se vad de har fått för svar. Vi besvarar frågor som rör:

Ditt digitala medlemskort hittar du under Mina Sidor. Du behöver logga in för att komma åt dit medlemskort. Medlemskortet är helt digitalt och du behöver bara uppge medlemsnumret när du ställer din fråga till våra experter eller ska handla med dina medlemsrabbatter, du hittar ditt medlemsnummer på medlemskortet under ditt namn.

Du hittar även ditt medlemsnummer i dina välkomstmejl, på ditt välkomstbrev som vi skickar hem till dig och på ditt medlemsmagasin Villaägaren, som vi skickar till dig 6 gånger om året! 

Absolut! Ett medlemskap i Villaägarna gäller hela hushållet oavsett vilket namn som står på medlemskortet! Vill du beställa ett extrakort är du välkommen att ringa 010-750 01 00 eller skicka e-post till info@villaagarna.se så hjälper vi dig.

Du hittar en stor del av dina medlemsrabatter som inloggad på vår web och i ditt medlemsmagasin Villaägaren. Som medlem får du även kampanjmejl av oss inför varje ny kampanjperiod. På våra kampanjsidor finns det en instruktionsruta längst ner där det står ”Ta del av erbjudandet” 
Där ser du din rabattkod för den specifika kampanjen. Hör av dig till oss om du behöver hjälp.

När du ska använda dina medlemsrabatter i fysiska butiker visar du bara upp ditt digitala medlemskort. Medlemskortet hittar du som inloggad medlem högst upp på mina sidor.

100%

Partipolitiskt obundna

För att alltid vara fria att driva de frågor som spelar roll för ditt villaliv

100%

På Sveriges husägares sida

Medlemmar får gratis personlig rådgivning för alla frågor som rör huslivet

0%

Vinstintresse

Vårt enda intresse är du som villaägare. Bli medlem och stötta oss

Villaägarna
En självklarhet för dig med hus

Som medlem i Villaägarna blir det enkelt att bo och leva tryggt. Du får rabatter och erbjudanden som sänker hushållets utgifter, kostnadsfri juridisk rådgivning. Och vi driver viktiga frågor som påverkar politiska beslut för dig som husägare.

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Tack för all hjälp kring min hantverkartvist! Jag fick hjälp att tyda både offerten och fakturan och det visade sig att jag hade rätt att få pengar tillbaka. Tack!

Samuel 43

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

På nätet är alla experter, hos Villaägarna får man åtminstone oberoende hjälp. Jag stämmer alltid av med er först när jag är osäker på något med huset.

Lena 56

En bild som visar citattecken-ikon i svart-vitt.

Vi behövde skriva en framtidsfullmakt och fick både hjälp med en bra mall och vad som var viktigt att ha med ur ett juridiskt perspektiv. Vi sparade tusenlappar!

Peter 67

Rådgivning genom Villaägarnas medlemskap.
Husrådgivning för husägare ingår i Villaägarnas medlemskap.
Rådgivning genom Villaägarnas medlemskap.