Grön guide fick förstapriset

Jon Karlfeldt kammade hem storvinsten i Villaägarnas medlemstävling, en Vässla Bike och ett presentkort på Flügger färg. Det fick han för sitt förslag på vägledning för hur du kan göra ditt hus mer energieffektivt.

- Jag blev både glad och överraskad av vinsten, eftersom jag hade hunnit glömma bort att jag skickat in ett bidrag. Till våren ser jag fram emot att få ge mig ut på Vässlan. Just nu vräker ju snön ner på de isiga cykelbanorna. Presentkortet blev också en bra påminnelse om att det är hög tid att måla om fasaden. Det tar jag tag i när sommaren är här, säger Jon Karlfeldt.

Jons förslag på ny tjänst för att förbättra medlemskapet kallar han Gröna guiden – en vägledning för hur du kan göra ditt hus mer energieffektivt och därmed minska din klimatpåverkan.

- Vi behöver alla dra vårt strå till stacken för miljön och klimatet. Som en bonus innebär dessutom mycket av det man kan göra som husägare att man sparar pengar i längden. Men det kan vara svårt att veta var man ska börja och vad man behöver tänka på. Det var därifrån min idé till tävlingen kom. Jag har själv tänkt att det vore jättebra om det fanns en tjänst där jag kan mata in relevant information och sedan få anpassade tips och vägledningar för just mitt hus och min situation. Är det att byta ut vitvarorna eller att tilläggsisolera vinden som skulle ha störst betydelse, och var hittar jag mer information om att se över min ventilationslösning?

Stort engagemang hos medlemmarna

Juryn bestod av ett tiotal personer med olika kompetenser från Villaägarna. För att vara med i tävlingen behövde deltagarna svara rätt på tre frågor om Villaägarna och ge ett förslag på ny tjänst/produkt som vi kan erbjuda våra medlemmar.

- Det var verkligen roligt att se vilket stort engagemang som finns hos våra medlemmar. Vi fick många bra tips på hur vi kan bli ännu bättre. Det är väldigt värdefullt och ger oss en möjlighet att förbättra medlemskapet, säger juryns ordförande Gunilla Svahn.

Tävlingsfrågor och svar

Nedan ser du de rätta svaren på våra tre frågor om Villaägarna:  

Fråga 1: Vilket år började Villaägarnas Riksförbund göra skillnad för våra medlemmar?
Svar: 1952

Fråga 2: Vi arbetar ständigt för att förbättra vardagen för våra 300 000 medlemshushåll. Vilka var årets (2020) tre stora nyheter?
Svar: Bolån med medlemsrabatt, tjänsten TryggtJobb och vår egen juristbyrå

Fråga 3: Vilket år nådde vi en av våra största framgångar hittills – att avskaffa fastighetsskatten?
Svar: 2007

 

Foto på vinnare:  Helena Karlfeldt