Maria Holmgren
Människor sitter och pratar
Två som skakar händer

Villaägarna lanserar Juristbyrå

Tjänsten Villaägarnas Juristbyrå är till för er som behöver ett mer omfattande juridiskt stöd än det som vår kostnadsfria expertrådgivning erbjuder.

- Vi vill hjälpa er som avtalsförening med juridiska frågor så långt möjligt. För att hjälpa både avtalsföreningar och våra medlemmar satsar vi nu på en byrå som erbjuder en mer långtgående rådgivning. Det behövs när ni vill ha hjälp med exempelvis överklaganden, utredningar eller förhandlingar för att lösa en tvist. Vi är ett alternativ till att anlita en advokat, säger Maria Holmgren, senior förbundsjurist på Villaägarna.

Komplement till expertrådgivningen

Maria Holmgren betonar att avtalsföreningar i första hand ska vända sig till Villaägarnas expertrådgivning och att Villaägarnas Juristbyrå ska ses som ett komplement till rådgivningen.

- Börja alltid med att kontakta vår expertrådgivning. Förhoppningsvis kan frågan lösas genom ett samtal. Om inte, hjälper vår rådgivning dig att hitta rätt jurist för att gå vidare med er fråga, säger Maria Holmgren.

Förmånligt timarvode

Villaägarnas Juristbyrå erbjuder samma tjänster som en advokatbyrå men till ett lägre timpris än normalt. Timarvodet för 2020 är 1755 kronor inklusive moms, vilket sammanfaller med det belopp per timme som försäkringsbolagen ersätter för vissa typer av tvister, inom ramen för så kallat rättsskydd i hemförsäkringen. Ta kontakt med föreningens försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller i ditt fall.

Tar uppdrag över hela Sverige

Villaägarnas Juristbyrå åtar sig uppdrag inom fastighetsrätt och mark- och miljöjuridik. Här ingår bland annat miljörätt, vattenrätt, lantmäterijuridik, expropriationsfrågor, ersättnings- och skadeståndsfrågor, plan- och byggjuridik och samfällighetsjuridik.

Juristbyrån verkar i hela landet men har sitt kontor i Sollentuna.  

- Vi ser en stor efterfrågan. Förtroendet för Villaägarna är högt och med vår nya tjänst kan vi erbjuda våra medlemmar och avtalsföreningar en enkel och trygg helhet. Vi vill hjälpa er att lösa dina problem, så hör gärna av dig, avslutar Maria Holmgren.

 

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.