Samfälligheterna och Boappa ingår samarbete

Samfälligheterna inleder nu ett samarbete med Boappa, Sveriges största app för kommunikation i boendeföreningar. Tillsammans ska vi bidra till en stärkt gemenskap och en ökad trivsel i villaområden.

Från den 24 maj får alla Samfälligheternas avtalsföreningar tillgång till Boappa helt kostnadsfritt. Boappa, som idag är Sveriges största app för kommunikation i samfällighetsföreningar och bostadsrättsföreningar, innefattar såväl dokumenthantering och bokningssystem som chattfunktioner.

Underlättar styrelsens arbete

Med samarbetet vill Samfälligheterna dels underlätta föreningsstyrelsers arbete, dels bidra till tryggare och trivsammare grannskap.


- Boappas boendeapp löser så många av de problem och situationer som kan uppkomma i en samfällighet, säger Sofia Hellsing, affärsområdeschef på Samfälligheterna.


- Jag gillar hur Boappa gör det enkelt för styrelsen att kommunicera med sina medlemmar och hur appen underlättar vardagen för sådana som dig och mig. Detta är precis vad Villaägarna kämpat för i 70 år och något som vi på Samfälligheterna nu vill bygga ännu starkare, säger Sofia Hellsing.


Digital plattform hygienfaktor

Samtalen mellan Boappa och Villaägarna har pågått under en längre tid, så när Villaägarna fattade beslut om att stärka sitt affärsområde Samfälligheterna var ett avtal mellan parterna snabbt på plats. Boappas vd Mats He beskriver hur de varit måna om att få allt på plats före sommaren, så att Samfälligheternas avtalsföreningar ska få tillgång till appen redan före semestrarna.


- Vi ser hur Boappa alltmer blir en hygienfaktor i såväl bostadsrättsföreningar som i samfälligheter. Idag förväntar vi oss att information och kommunikation sker digitalt, men utöver Boappa finns det konstigt nog ingen given plattform för detta, säger Mars He.
Efterlängtat samarbete


Att Samfälligheterna nu erbjuder sina avtalsföreningar fri tillgång till Boappa och därmed skapar förutsättningar för en enkel och trygg kommunikation är enligt Mats He oerhört efterlängtat. Han menar att samfällighetsföreningar länge hamnat i skymundan jämfört med bostadsrättsföreningar och att det därmed känns viktigt att fokusera på villahushåll.

- Villaägarna och deras affärsområde Samfälligheterna är precis den typ av samarbetspartner vi vill arbeta med. Det känns därför riktigt kul att grannskapen kan blomma ut lite extra i sommar tack vare vårt nya samarbete, säger Mats He.

Mejla samfalligheter@villaagarna.se och uppge ert avtalsnummer för att ta del av erbjudandet!