Välkommen till Kärrängens Samfällighetsförening

iDetta är en samfällighetsförening. På denna sida ansvarar samfällighetsföreningen för innehållet.

Samfällighetsföreningen Kärrängen ligger i norra Ljungskile, en tätort i Uddevalla kommun med drygt 4000 invånare. Föreningen registrerades 2015 och består av 20 radhus fördelade på fem radhuslängor samt sex ägarlägenheter i ett hus. Radhusen, samt tre av ägarlägenheterna (BV) har inglasade uterum som förlänger utesäsongen. Till varje fastighet hör dessutom en parkeringsplats samt varmförråd.

På området finns en gemensam ”Gröning” med en uteplats och sandlåda. Här kan barnen leka och föreningen ha gemensamma samlingar. För besökande finns tillgång till en, av föreningen ägd, parkeringsplats.

Föreningen ligger granne med Kärrs Äventyrsförskola, och i närområdet finns Ljungskileskolan, åk F-6, samt Linnéskolan, åk 7-9. På gångavstånd i Ljungskile centrum finns mataffärer, frisörer, restauranger, café, bibliotek, apotek, vårdcentral, tandläkare etc.

Placerat i viken (kilen) i sundet mellan Orust och fastlandet, och med Bredfjället i bakgrunden erbjuder Ljungskile möjligheter till många naturupplevelser. Bortsett från att njuta bad-, och båtliv finns det en fantastisk natur att vandra i.

Här finns också ett rikt och aktivt föreningsliv. Friluftsfrämjandet erbjuder aktiviteter på land och vatten. Club Active bjuder på rörelse och glädje för alla, inomhus såväl som utomhus. På Lyckorna golfklubb svingar du dina klubbor och för den musikintresserade finns föreningen L´JAZZ. Ja, det finns något för alla i Ljungskile och när sommaren går mot sitt slut kan du besöka filmklubben som visar aktuella biofilmer på folkhögskolan. Kort sagt du hittar alltid något att göra.

Hur hittar man hit?

Till Ljungskile kan du åka kollektivet med buss eller ta tåget via Bohusbanan. Du anländer till buss-/tågstationen i centrala Ljungskile och efter en 10-15 minuters promenad norrut, förbi vårdcentralen, svänger du höger in på Utsiktsvägen. Åker du buss från Uddevalla finns en hållplats precis norr om Utsiktsvägen. Med bil når du snabbt Ljungskile via E6, sväng av vid Laxbutiken (ljungskile norra) och sväng norrut på Uddevallavägen (v167). Efter ett par hundra meter svänger du höger in på Utsiktsvägen.

Vid frågor kan du kontakta styrelsen via: smfkarrangen@gmail.com