Alhagens Samfällighetsförening

Välkommen till vår hemsida för Alhagens Samfällighetsförening. Samfälligheten som ligger både nära naturen och storstadens puls.

iDetta är en samfällighetsförening. På denna sida ansvarar samfällighetsföreningen för innehållet.

Alhagens Samfällighetsförening

Föreningen består av 196 hushåll i Alby, Botkyrka kommun, fördelat på Förlikningsvägen 2 – 160 och Kvarnhagsvägen 7 – 237. Boendeformen är radhus med tomträtt. Friköpta tomter förekommer. Området var färdigbyggt 1973/1974. Det är 10 minuters promenad till tunnelbanan, anslutningsbussar finns till pendeltåg i Tumba och tunnelbanan i Alby. Med bil når man Stockholms city på ca 25 minuter.

I området finns Albysjön med Flottsbro (skidor på vintern, motion och bad på sommaren). Det är ca 15 minuters promenad till Hågelby Gård med restaurang och dansbana. Centrum i Alby erbjuder apotek, mataffär, vårdcentral, café, värdshus m.m. Vi har också närhet till flera stormarknader.

Området är uppdelat i fem kvarter. Inom varje kvarter finns minst en kvartermästare som är den första kontakten för varje enskild medlem. Våra gemensamma grönområden, så som buskar, träd och lekplatser sköts av de boende i varje kvarter under växtsäsongen och på de välbesökta vår- och höststädningarna. Klippning av gräsmattor sköts av extern entreprenör. Städdagarna avslutas vanligtvis med korvgrillning och trevlig samvaro där tillfälle ges att träffa grannarna i sitt kvarter.

Föreningsstämma för alla medlemmar hålls under våren i mars och styrelsemöten hålls varje månad, med undantag för semestermånader.

Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och varje kvarter har en gemensam värmeväxlare för radiatorvärme och varmvatten. Drift och underhåll av denna anläggning sköts av föreningen som borgar för låga värmekostnader.

Inom vårt område finns det tolv gemensamhetsgarage som ägs av föreningen. Varje fastighet disponerar en garageplats i ett av dessa garage. Härutöver finns totalt 104 biluppställningsplatser i området.

Under 2011 har föreningen anslutits till Botkyrka Stadsnäts fibernät. Eftersom flera leverantörer för TV-utbud finns i stadsnätet kan varje boende själv välja leverantör efter behov. Fibernätet erbjuder även snabbt bredband (internet) och IP-telefoni till låg kostnad.

Karta över vår samfällighet finns här Karta över Alhagens Samfällighetsförening.pdf

Kontaktuppgift

Vill du komma i kontakt med styrelsen?

För allmänna frågor: e-posta namn och kontaktuppgifter till info.alhagen@gmail.com

För ekonomiska frågor: e-posta namn och kontaktuppgifter till ekonomi.alhagen@outlook.com