Fastna inte i smådetaljer när du inreder

Nu kan du enkelt få hjälp av ett proffs för att lösa dina inredningsproblem. Xiao He har de senaste åren arbetat med stora ombyggnadsprojekt, som att förvandla gamla varuhuset Pub i Stockholm till trendiga hotell Haymarket.

Men privatpersoner utan jättebudget vill ju också ha inredningshjälp – Xiao såg ett behov att fylla.

Det var startskottet för Iodomi.com, en webbtjänst där du kan få personlig hjälp av en professionell inredare, till överkomligt och fast pris.

Vad är det vanligaste felet folk gör när de inreder?

– Att man inte kommer överens med den man bor med! Man fastnar i småsaker som egentligen inte är viktiga – som vilka ben soffan ska ha, istället för att backa ett steg och fundera över hur man vill att rummet ska upplevas. Då kan en tredje part komma in och ställa rätt frågor: vill ni att rummet ska vara mysigt eller praktiskt, exempelvis. Det blir lättare att bestämma de enskilda detaljerna när man är överens om den övergripande känslan.

I Iodomis inredningstjänst ingår allt från moodboard med färger och materialval, till en 3D-skiss med möblering och en digital shoppinglista med förslag på möbler och inredningsdetaljer.

– Vi har koll på utbudet hos allt från IKEA till små webbutiker. Vi är oberoende och väljer det som är bäst för kunden.

Ditt bästa råd för att få till sitt drömhem?

– Kolla på inspirationsbilder i tidningar eller på nätet för att hitta det du tycker om – och fråga dig sedan varför du gillar just det. Finns det plats för mycket umgänge i bilderna, är det välstädat eller fullt av olika saker som tyder på ett berest liv? Sedan väljer du tre ord som representerar dina kärnvärden för hemmet. Ord som socialt, lättstädat, färgstarkt … Varje pryl och möbel du köper ska passa in med dina värdeord.

– För många är hemmet en stor investering och det är viktigt att även ha koll på budget och vilket värde man skapar för fastigheten, speciellt i en storstad. Så i min bostadsrätt valde jag därför att effektivisera ytorna och skapa ett tredje rum samt att sätta in en tvättmaskin istället för att ha en extra stor hall.

Text: Lotte Ivarson Sandén
Foto: Emma Shevtzoff

15 % rabatt för medlemmar

Du som är medlem i Villaägarna får 15 % rabatt på inredningstjänsten Iodomi Standard.

  • Ordinarie pris: 3490 kr.
    Medlemspris: 2967 kr.
  • Erbjudandet gäller 16 april–16 oktober 2019. Boka på iodomi.com, kod VILLA15.