Med hänsyn till samhällsspridningen av covid-19 (Corona) kan öppettider och svarstider ändras med kort varsel.

Villaägarna bevakar utvecklingen noga och följder de rekommendationer som utfärdas av regering och myndigheter. Vi ber om förståelse för ovan nämnda åtgärder.

Barn laddar elbil på uppfart
Parkering för bostadsområde
Parkering för bostadsområde

Elbil i samfällighet – ett hett ämne 

Hur fungerar det egentligen att ha en elbil i en samfällighet? På senaste tiden har frågan lyfts fram i media och många medlemmar hör av sig till Villaägarnas rådgivning om detta.

När allt fler skaffar elbilar ställs samfällighetsföreningar inför önskemål om att kunna ladda elbilar i samband med samfällighetens parkeringslösning eller i garage. I tre filmer reder Karin Hägglöf, förbundsjurist på Villaägarna, ut vad som gäller.

Kan parkeringsplatsen anpassas för laddstolpar?

I den första filmen svarar Karin på om samfälligheten kan anpassa sina parkeringsplatser eller garage för att göra laddstolpar. Och ryms det inom anläggningsbeslutet?

Kommande filmer

I nästa film, som publiceras i slutet av februari, ger Karin svar på om samfälligheten kan upprätta en ny gemensamhetsanläggning för laddningsutrustning och om du kan opponera dig mot beslutet. Filmserien om elbilar i samfälligheter avslutas med frågan om du kan sätta upp din egen laddstolpe.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.

Funderar du över något?

Som medlem i Villaägarna får du bland annat fri tillgång till Sveriges mest kompletta expertrådgivning.