Förbundsjurist till Villaägarna

Vi söker nu en digitalt intresserad senior jurist till vår rådgivningsavdelning med goda kunskaper och erfarenhet inom de rättsområden som är viktiga för den som äger och bor i småhus.

Du behöver vara generalist inom alla relevanta rättsområden, men även ha djupa kunskaper inom de delar av både allmän och speciell fastighetsrätt som är centrala för våra medlemmar, till exempel JB, PBL, FBL, AL, och samfällighetslagen. Du ska även kunna ge råd om konsumententreprenader och ha grundläggande kunskap om ekonomisk familjerätt och miljörätt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med juridisk rådgivning till våra medlemmar och samfällighetsföreningar med serviceavtal hos oss, inom ovan nämnda rättsområden. Rådgivningen kommer främst ske via webb, e-post och telefon. En viktig del av arbetsuppgifterna är att bidra till fördjupning av kunskaperna inom avdelningen. Du kommer att arbeta med handledning av juniora rådgivare och förbundsjurister, uppdatera juridiskt informationsmaterial, genomföra utbildningar för medlemmar och medarbetare, besvara remisser, samt företräda förbundet som jurist i media och i de nämnder där Villaägarna har ledamöter (till exempel ARN).

Vi söker dig med juristexamen och med minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom olika rättsområden. Erfarenhet av juridiskt arbete inom entreprenadrätt och fastighetsrätt samt notarietjänstgöring är meriterande.

Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Vidare arbetar du effektivt och har en god förmåga att prioritera. Du är tydlig och kommunikativ, är problemlösningsorienterad och har en god pedagogisk förmåga.

Mer information

För ytterligare information om tjänsten kontakta Lena Rönngren, chef rådgivningsavdelningen. Fackliga företrädare är Eric Bodin (SACO) och Malte Rungård (Unionen). Samtliga nås via växeln, telefon 010-750 01 00.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till arbetahosvillaagarna@villaagarna.se. Märk din ansökan med ”Förbundsjurist”. Sista ansökningsdag är 2021-02-12, men skicka gärna din ansökan redan idag. Vi kallar till intervjuer löpande.

Om Villaägarnas Riksförbund

Villaägarna är en rikstäckande konsument- och intresseorganisation som genom opinionsbildning, expertrådgivning och medlemsförmåner arbetar för att förbättra
villkoren för landets småhusägare. Villaägarna är partipolitiskt oberoende och har ca 300 000 medlemshushåll. Huvudkontoret ligger i Sollentuna och vi är 40 anställda.

Rådgivningsavdelningen består av förbundsjurister, juriststudenter, byggnadstekniker och en juristbyrå. Vårt mål är att bli bäst i Sverige inom villajuridik. Vi erbjuder en arbetsplats med kompetenta och hjälpsamma kollegor med fokus på att ge våra medlemmar rådgivning av högsta kvalitet.