Händer gestikulerar framför dator
Händer gestikulerar framför dator

Biträdande förbundsjurist till Villaägarna

Är du en nyutexaminerad jurist med intresse för allmän och speciell fastighetsrätt? Då har vi ett utvecklande jobb till dig!

Vi söker nu ytterligare en nyutexaminerad biträdande förbundsjurist med intresse för rättsområden som allmän och speciell fastighetsrätt (till exempel JB, PBL, FBL, AL) och samfällighetslagen.

I rådgivnings-verksamheten ingår även konsumententreprenader, grundläggande ekonomisk familjerätt och miljörätt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med juridisk rådgivning till våra medlemmar och samfällighetsföreningar med trygghetsavtal hos oss, inom ovan nämnda rättsområden. Rådgivningen kommer främst ske via webb och telefon.

Vi söker dig med svensk juristexamen. Erfarenhet av juridiskt arbete inom entreprenadrätt och fastighetsrätt är meriterande, men inte ett krav. Det är en fördel om du tidigare haft arbete/extraarbete med kundkontakter.

I tjänsten ingår ett utbildningsprogram inom ovan nämnda rättsområden.

Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Vidare arbetar du effektivt och har en god förmåga att prioritera. Du är tydlig och kommunikativ, är problemlösningsorienterad och har en god pedagogisk förmåga.

Mer information

För ytterligare information om tjänsten kontakta Lena Rönngren, chef rådgivningsavdelningen. Facklig företrädare är Anton Persson (SACO). Båda nås via växeln, telefon 010-750 01 00.

Tjänsten är två år på heltid, med möjlighet till tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till arbetahosvillaagarna@villaagarna.se. Sista ansökningsdag är 2024-05-15, men skicka gärna din ansökan redan idag. Vi kallar till intervjuer löpande.  

Om Villaägarnas Riksförbund

Villaägarna är en rikstäckande konsument- och intresseorganisation som genom opinionsbildning, expertrådgivning och medlemsförmåner arbetar för att förbättra villkoren för landets småhusägare. Villaägarna är partipolitiskt oberoende. Medlemshushåll. Huvudkontoret ligger i Sollentuna och vi är drygt 40 anställda.

Rådgivningsavdelningen består av förbundsjurister och byggnadstekniker. Vi hanterar ca 16 000 ärenden/år. Vi erbjuder en arbetsplats med kompetenta och hjälpsamma kollegor med fokus på att ge våra medlemmar rådgivning av högsta kvalitet.  

Så ansöker du

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till arbetahosvillaagarna@villaagarna.se.

Sista ansökningsdag är 2024-05-15. Vi kallar till intervjuer löpande.