Villaägarna Nynäshamn

 

 

 

 

 

 

Vi arbetar för att ge en bättre närhet och service till våra medlemmar i Nynäshamn kommun.

iDetta är en lokal villaägarförening ansluten till Villaägarna. På denna sida ansvarar Villaägarnas Riksförbund för innehållet.

Medlemskap

Varför bli medlem i VILLAÄGARNA Nynäshamn?

VILLAÄGARNA Nynäshamn, som är en opolitisk förening, arbetar lokalt i Nynäshamns kommun med viktiga frågor som bevakning av kommunens serviceavgifter. Det gäller el, vatten och avlopp samt sophanteringen. Vi bevakar även utvecklingen beträffande nybyggnation i kommun. Föreningen är remissinstans för kommunens planärenden. Som medlem har Du möjlighet att hyra materiel till mycket förmånliga priser ur föreningens rikliga sortiment. Du får även rabatt hos många företag i kommunen.

Samarbete sker också med VILLAÄGARNAS Riksförbund med över 340 000 medlemmar och dess Region ABC med drygt 78 000 medlemmar och nära 300 lokala föreningar. Genom förbundet har Du som medlem fri telefonrådgivning i frågor som juridik, byggnadsteknik, energi, lantmäteri samt fukt och mögel. Du får bra rabatter på ett stort antal produkter och tjänster. Alla medlemmar får tidningen "VILLAÄGAREN" med 5 nummer per år som innehåller råd, tips och aktuell information om det mesta som rör villaboendet.

Genom att vara med i VILLAÄGARNA är Du med och påverkar ditt boende nu och i framtiden. Vi tillvaratar dina intressen genom ett kraftfullt opinionsarbete såväl på riksplanet som regionalt och lokalt. Det är viktigt! Ju fler vi blir, desto större kraft får vi att påverka bostadspolitiken och förhandla fram bra medlemsförmåner.

Medlemsrabatter

12 goda skäl för att vara medlem i Nynäshamns villaägarförening är att:

 • Du får tillgång till vår utlåning av verktyg, t ex byggnadsställningar, släpvagn, vedklyvar, cementblandare, trädgårdsbeskärningsutrustning etc.
 • En engagerad styrelse som intresserar sig för vår kommun och hur Nynäshamn utvecklas med speciell syn utifrån ett Villaägar-perspektiv.
 • Villaägarna är aktiva i Grannsamverkan mot inbrott och deltar i Grannstödsbilen med många medlemmar.
 • Du får tillgång till ett brett sortiment av förmåner som sparar både tid och pengar, rabatter hos en del lokala butiker och företag samt centralt genom vår moderorganisation: Rikstäckande och Regionala medlemsrabatter.
 • Använder du Villaägarnas Bankkort så får du förutom automatisk rabatt hos våra samarbetspartners också bonus på alla dina inköp. Kortet är det mest förmånliga av alla bankkort och har ingen årsavgift.
 • Våra medlemmar är alltid välkomna med förslag om ytterligare verktyg/maskiner som borde finnas i vår utlåningsverksamhet.
 • Varje år delar vi ut en matrikel som omfattar våra ca 2300 medlemmar och där vi har dokumentation över vår verksamhet, förmåner m.m.
 • Någon gång under mars månad brukar vi ha vårt välbesökta årsmöte med enklare förtäring och ett mycket uppskattat lotteri där våra lokala sponsorer brukar bidra med vinsterna.
 • Du får tillgång till kostnadsfri rådgivning från experter på förbundet inom juridik byggnadsteknik, trädgårdsskötsel mm.
 • Nyligen så infördes också en försäkring i medlemskapet som skyddar mot så kallad "Lagfartskapning" vilket kan vara mycket besvärligt om man råkar ut för det.
 • Du får tidningen VILLAÄGAREN med matnyttiga nyheter om ekonomi, miljö, energi, bostadspolitik mm
 • Du kan bidra till en viktig opinionsbildning, på riksplanet och i ditt närområde.

Välkommen som medlem!

Försäkring

I ditt medlemskap ingår försäkring mot lagfartskapning.

Förbundet har också tilsammans med "BRA BYGGARE" en försäkring vid renovering.