PixelImage

Rådgivning - så fungerar det

Det här kan vi hjälpa dig med

Dags för renovering? Eller försäljning av fastighet? Vad är viktigt att tänka på? Högt och lågt, Villaägarna har kompetenta specialister som kan svara på alla frågor som rör livet i villa. Hjälpen är nära och dessutom helt kostnadsfri för medlemmar.

Att vara medlem i Villaägarna kostar 395 kr om året, en medlemsavgift som snabbt tjänas in när du utnyttjar de kostnadsfria rådgivningstjänsterna. Våra rådgivare består av bland andra kunniga byggnadstekniker, jurister och inredningsexperter. Förbundets hemsida är en gedigen informationsbank, men du är alltid välkommen att kontakta våra experter direkt.

Våra rådgivningsområden
Villaägarnas rådgivningsområden delas huvudsakligen in i de elva kategorierna arkitektur, boendeekonomi, brandsäkerhet, byggnadsteknik, eldstäder och sotning, energi, geoteknik, inredning, juridik, trädgård och VVS. Inom Villaägarna finns med andra ord kompetenta rådgivare som är specialister på allt från byggnadsteknik och fastighetsjuridik till inredning och botanik.

Hjälp via hemsidan

Villaägarnas experter får många frågor och ofta är de snarlika varandra. På hemsidan finns över tusen frågor besvarade och arkiverade. Det är inte omöjligt att du hittar vad du söker där. Genom att klicka på vald kategori i rullgardinslisten sorterar du lätt experternas svar. Du kan också göra en friordssökning i textfältet för att ytterligare anpassa resultatet.

Se frågor & svar inom webbrådgivningen

Direktkontakt med expert

Hittar du inte informationen du behöver på hemsidan? Du är alltid välkommen att kontakta våra rådgivare direkt. Du når dem antingen på telefonnummer 010-750 01 00 eller genom att logga in på hemsidan. Tänk på att alltid beskriva ditt ärende så grundligt som möjligt. Ju mer information Villaägarnas experter får om ditt specifika fall, desto bättre hjälp kan de ge.

Våra experter

Villaägarnas mål är att främja landets villa- och fritidshusägares intressen, att sänka boendekostnaderna, att bidra till en god boendemiljö och att arbeta för att fler ska kunna välja att bo i eget hus. Vår rådgivningstjänst är en viktig del av det och Malte Rungård är en av våra kunniga medarbetare som ständigt jobbar för att uppnå de målen. Genom att öka våra medlemmars kunskap och medvetenhet om exempelvis byggnadstekniska frågor vill vi bidra till en bättre vardag för hela landets husägare.

Om Malte Rungård

Expertområde: Byggskador och husbyggnation, både i nyproduktion samt om- och tillbyggnad.

Bakgrund: Snickare, plattsättare, utbildad byggnadstekniker, arbetsledare, platschef, yrkeslärare i husbyggnad samt skadereglerare och besiktningsman på försäkringsbolag.

Vad kan du och dina expertkollegor hjälpa medlemmarna med och hur?
– Vi är bra på att hjälpa medlemmarna att komma i gång och komma vidare i en process som rör byggnation, eller om de har upptäckt något problem med sitt hus. Beroende på frågans komplexitet kan vi oftast ge ett svar, eller lotsa vidare till en specialist och sakkunnig för vidare utredning. Man kan likna oss vid allmänläkaren, som utför en bedömning på patienten och hänvisar patienten till en specialist för att bli bättre utredd.