PixelImage

Fuskbyggarna

Fuskbyggarna

Våren 2014 sändes åtta avsnitt av den populära serien Fuskbyggarna. Villaägarnas experter Sofia Hellsing och Jan Söderström bidrog som vanligt med tips och råd. Här hittar du avsnittsinnehållen i sammandrag - plus extramaterial inom det ämne som var i fokus för respektive avsnitt.

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt ett

I första programmet hjälper Villaägarnas experter Sofia Hellsing och Jan Söderström småbarnsfamiljen som köpte sitt drömhus och anlitade hantverkare för enklare renoveringar. Men firman plockade bort bärande konstruktioner  och nu vågar familjen inte längre bo kvar i huset.

Miniguiden om bärande väggar - frågor och svar

Jan Söderström svarar på tittarfrågor - se filmen!

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt två

I avsnitt två hjälper Villaägarnas experter Sofia Hellsing och Jan Söderström en familj som anlitat hantverkare för att bygga en altan och balkong. Dock visar det sig snabbt att hantverkarna inte har den kunskap som krävs och de lämnar bygget som är både felkonstruerat och ofärdigt.

11 tips från Villaägarnas experter för att undvika byggfusk

Använd Villaägarnas avtalsmallar när du anlitar hantverkare

Läs mer  - Fuskbyggarna avsnitt tre

Villaägarnas experter Sofia Hellsing och Jan Söderström tar sig an hjälpa ett par där byggfirman som skulle renovera parets hus gått i konkurs. Dessutom upptäcks det att arbetet som hantverkarna hann göra innan de försvann är under kritik och bristerna måste åtgärdas omgående för att paret ska kunna flytta in.

Nyhet - Hantverkarformuläret 14

"Det här var det värsta jag sett!" - läsarnas egna skräckhistorier

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt fyra

Husdrömmen förvandlades till en renoveringsmardröm för familjen Brahimi. I avsnitt 4 av Fuskbyggarna hjälper Villaägarnas rådgivare, Sofia Hellsing och Jan Söderström, familjen som råkat ut för ett byggföretag som krävt betalning i förskott och sedan övergett bygget. Dessutom visar det sig att arbetet som hantverkarna utfört innan försvinnandet är felbyggt.

Vanligaste missarna då man anlitar hantverkare

Sofia Hellsing svarar på hantverkarfrågor - Se filmen!

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt fem

I det här programmet får de drabbade hjälp av Villaägarnas, experter Sofia Hellsing och Jan Söderström, efter att en byggfirma fuskat med renoveringen av husfasaden. Dessutom krävde firman pengar i förskott, men försvann från bygget innan fasadfelen var åtgärdade.

Snacka snyggt med hantverkarna - se filmen!

Så tar du kommandot över dialogen med hantverkaren

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt sex

I avsnitt sex av Fuskbyggarna hjälper Villaägarnas experter, Jan Söderström och Sofia Hellsing, en familj som anlitat en firma för att totalrenovera badrummet. Flera fel i bygget upptäcktes under arbetets gång vilket firman tog på sig att åtgärda. Trots det blev arbetet inte godkänt vid slutbesiktningen. När familjen tog in utomstående experter för granskning fick de nästa kalldusch – allt måste rivas och göra om och firman som genomfört renoveringen hade gått i konkurs.

Jan svarar på frågor om fuktskadade badrum - se filmen!

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt sju

Dålig ventilation och ett sviktande köksgolv är bara ett par av de problem som veckans familj tvingas hantera efter att en byggfirma genomfört en totalrenovering av familjens drömhus. Nu rycker Fuskbyggarna in tillsammans med Villaägarnas experter Sofia Hellsing och Jan Söderström för att hjälpa dem.

Jan svarar på vanliga frågor om ventilation - se filmen!

Läs mer - Fuskbyggarna avsnitt åtta

Veckans drabbade drömde om att öppna en restaurang och anlitade en byggfirma som skulle hjälpa dem med en nyckelfärdig totalentreprenad på parets nyköpta tomt. Dock underkändes bygget vid slutbesiktningen och trots att felen åtgärdades underkändes entreprenaden på nytt. Villaägarnas experter, Jan Söderström och Sofia Hellsing, hjälper tillsammans med Martin Timell och Per Nyberg, paret att få bukt med alla byggfelen.

Frågor om värmepumpar - Jan söderström har svaren!

Vill du undvika problem med hantverkare och lyckas med ditt byggprojekt? Läs mer om trygghetspaketet Garanterat Renoverat - så funkar det!

Du vet väl att Villaägarnas medlemmar får kostnadsfri rådgivning inom bland annat byggnadsteknik och juridik?

Bli medlem redan idag!