PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:22854bd7-ef54-e811-812d-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

avloppsanlägning

Anonym 2018-05-11
VVS
Jag har fått avslag på en ansökan om 3-kammarbrunn från Söderåsens miljöförbund. jag anser att det var på helt felaktiga grunder då det handlade om att miljöinspektören var kompis med en kille som anlägger minireningsverk och jag inte ville ha deras lösning. Som i serviceavgift skulle kosta mig ca 10.000kr om året.
Jag vill ha en 3kammarbrunn. Enligt HP brunnsborrningar som är en välrenommerad firma som har gjort det här i 60år så är förutsättningarna här utmärkta för en 3brunn. Bra mark, utmärkta jordprover, dom har grävt en 3m djup provgrop som inte vattenfylls överhuvudtaget. Från utlopp på infiltration till grannens vattenbrunn ca 100m och till egen vattenbrunn ca 60m ( den är djupborrad). fastigheten ligger högt så avrinningen sker ner i en skog på ena sidan och vattenbrunnarna ligger på andra sidan ( berget ). Miljöinspektören hävdar att skälet till att säga nej beror på att vattnet från infiltrationen skulle kunna rinna uppför eller igenom berget och kontaminera grannens vattenbrunn 100m bort. Då talar vi om det renade vattnet från infiltrationen. Jag anser att det är trakasserier och maktmissbruk för att jag inte vill ha deras lösning. Hur går jag vidare? Vad kan jag göra mot deras totala makt?
Med vänlig hälsning Kim Norlin
12 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.