PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:cc250e85-8098-e711-8106-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Garanti fortfarande giltig trots ägarbyte?

Gösta Malmqvist 2017-09-13
Juridik
Hej!

Min fru och jag har nyligen skrivit på för ett hus. Under besiktningen hittade dock min besiktningsman en vattenläcka vid en skorstenshuv. Taket är omlagt 2015 och säljaren har kvittot kvar på arbetet (som var att lägga om taket).

Enligt min besiktningsman ingår det i att lägga om taket även att se till att uppvik på en gammal plåthuv blir korrekt gjorda så att det inte läcker in, trots att själva huven inte byts ut. Han sade vidare att eftersom hantverkarens uppdrag varit att lägga om taket så ingår det att ansluta takpappen på ett korrekt sätt. Alltså skulle felet kunna avhjälpas mha. garantin på arbetet. Nu skulle affären gå fort och säljaren fick inte tag på hantverkaren innan kontraktsskrivning, så vi fick en prisreduktion på 10 000 kr "för att köparen själv skall ombesörja och bekosta åtgärd för att stoppa läckage vid skorstensgenomföring." som det står i köpekontraktet.

Min fråga är nu om jag ändå kan åberopa garantin på arbete och försöka förmå hantverkaren som utfört det undermåliga arbetet att rätta till felet?

Vänliga hälsningar från Gösta Malmqvist
44 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.