PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:ddb6ec39-8752-e711-80f9-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Oljefärg lossnar från tegelvägg

Anonym 2017-06-16
Byggnadsteknik
Hej! Jag bor i ett hus från -62, där tidigare ägare målat med en oljefärg och en plastfärg (analyserat) på en del av teglet (en vinkel). Nu är det småsprickor i färgen på hela väggarna. På visa delar har det börjat lossna. Där det börjat lossna kan man ta bort stora flagor men där det fortfarande är "helt" sitter det något bättre men kan tas bort med kniv. Regn efter det så lossar det lättare.
Frågan är vad jag ska göra med väggen? Ta bort all färg och måla med silikatfärg ELLER sätta upp trä. En angränsande vägg har redan trä utanpå teglet. Om jag sätter upp trä, måste jag ta bort färgen ändå eller kommer det torka upp där det är fukt? Om jag tar bort färg och vill måla, hur får jag bort färgen enklast? Värme har någon föreslagit, blästring? En målare i stan rekommenderade högtryckstvätt och måla över det som inte lossnar, men då det är sprickor överallt så känns inte det som ett alternativ - eller? (Dessutom är det bevattningsförbud här, och innan dess provade vi på en del och det tog lång tid).
53 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.