PixelImage

Medlemsfråga

Isolera golv från insidan

Stefan Sandberg 2013-02-24
Byggnadsteknik

Hej jag ska höja ett golv i mitt hus i syfte att göra det rakt. Jag funderar på om jag kan isolera detta golv för att få det varmare. Huset står på krypgrund men har sjunkit så att det är svårt att ta sig fram under det och isolera den vägen. Nuvarande golv har isolering i bjälklaget. Spångolv samt plast matta. I grunden står en avfuktare. Min fråga: Går det att isolera ovan på det befintliga golvet. Ska jag isåfall lägga isoleringen mot befintligt golv eller ska jag ha en luftspalt och sedan isolering mot det nya golvet. Jag tänkte regla upp ca 25 cm sedan golvspån och ovan på detta brädgolv alternativt klickgolv.

84 visningar
0 kommentarer

Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.

 • Rådgivare svarar

  expert
  expert

  Ämnesområden: Rådgivning

  2013-02-27

  Du bör tänka på placeringen av diffusionstäta skikt innan du isolerar konstruktionen. Plastmattan kan behöva tas bort. Ett Nivellgolv kan sedan kanske vara en lösning som fungerar för dig...

  Konstruktionen bör fuktdimensioneras av en projektör.

  Om du läser en fråga som någon annan har ställt, tänk då på att svaret kanske inte är tillämpligt i ditt fall, då förutsättningarna kan skilja sig åt.