PixelImage

Medlemsfråga

Golvbrunn, byte

Antoon Geels 2012-11-28
VVS

Ett besiktningsprotokoll från Anticimex säger så här om våra badrum: bottenvåning: "Rekommenderat byte av golvbrunn vid framtida renovering. Byt klämring till blå klämring.
Ovanvåning: "Rekommenderat byte av golvbrunn vid framtida renovering".
Fråga: hur kostsamt kan detta bli, i runda slängar?

279 visningar
0 kommentarer

Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.

 • Rådgivare svarar

  expert
  expert

  Ämnesområden: Rådgivning

  2012-11-28

  Byte av golvbrunn i framtida renovering innebär totalrenovering av våtrum. Beroende på val av ytskikt i våtutrymme beror det på kostnad av renovering. Plastmatta golv och vägg är inte lika dyrt som att sätta kakel och klinker. Även modell av kakel och klinkerplatta spelar roll för kostnad. Väljer man att byt badrumsmöbler och porslin kostar det mer. Kostnad att byta golvbrunn beror på det underlag den ligger i t ex om det är betongplatta eller träbjälklag. Det innebär att det är omöjligt att svara vilken kostnad ett våtutrymme kostar att renovera på grund av att förutsättningar skiljer väldigt mycket beroende på underlag och storlek av våtutrymmet. Det börjar minst på ett femsiffrigt belopp och sedan beror vilken standard du väljer för en renovering som kostnaden drar iväg.

  Om du läser en fråga som någon annan har ställt, tänk då på att svaret kanske inte är tillämpligt i ditt fall, då förutsättningarna kan skilja sig åt.