PixelImage

Medlemsfråga

Byta golvbrunn i dusch

Patrik Blomquist 2012-08-07
Byggnadsteknik

Vi har ett badrum som är renoverat 2003 och då byttes inte golvbrunnen. Det är en gammal gjutjärnsbrunn från 1973.Golvet och väggarna är kaklade. Kan man endast byta golvbrunn och klinkersplattor på golv? eller måste man renovera om hela badrummet för att försäkringar ska gälla om det blir något problem?

525 visningar
0 kommentarer

Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.

 • Rådgivare svarar

  expert
  expert

  Ämnesområden: Rådgivning

  2012-08-17

  Hej

  Problemet med gamla golvbrunnar är att det inte finns något tillförlitligt sätt att ansluta golvets tätskikt. Det är anledningen till att de måste bytas. Att bara byta tätskikt på golv är mycket svårt om man överhuvudtaget kan få en entreprenör att göra det. Hur ska denne kunna få ett säkert överlapp på tätningen mellan vägg och golv? Om du kan få en garanti från plattsättaren och tätskiktstillverkaren att det går då finns inget att tveka om, men det generella rådet är att ni måste göra om allt inklusive att byta till en ny golvbrunn i enlighet med de branschregler som finns idag.

  Om du läser en fråga som någon annan har ställt, tänk då på att svaret kanske inte är tillämpligt i ditt fall, då förutsättningarna kan skilja sig åt.