PixelImage

Medlemsfråga

Takvård

Anonym 2012-04-13
Byggnadsteknik
På vårt tak är det en del mossa. Jag har fått ett anbud från LA takvård.se på allt som allt 2 525 kr efter ROT-avdrag. Vår byggyta är ca 55 kvm och taket har ganska flack lutning. De räknar med att förbehandling behövs på 40 kvm och sedan takbehandling på hela taket, dvs 70kvm. Vi bytte till betongpannor för ca 20 år sedan. Firman har hemsida: www.takvard.se
Har Villaägarna något råd att ge? Verkar anbudet OK?
Vår villa heter Stockholms stads småstugubyrå tjänstemannavilla typ 2 på ritningarna
Vore fint med ett råd
Tack på förhand
513 visningar
0 kommentarer

Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.

 • Rådgivare svarar

  expert
  expert

  Ämnesområden: Rådgivning

  2012-04-19

  Hej,
  Rådet jag kan ge dig är att ta in fler offerter från konkurrerande företag om du är intresserad av att få en uppfattning om prisbilden är korrekt. På bilden du bifogat syns inte särskilt mycket mossa. Ur teknisk synvinkel är det tveksamt om någon behandling behövs. Jag har ingen information att ge om företaget eller produkten du nämner.

  Ta reda på vad det är för ämnen i produkten som används och hur eventuella gifter kan tänkas påverka t.ex. dagvattnet.

  Om du läser en fråga som någon annan har ställt, tänk då på att svaret kanske inte är tillämpligt i ditt fall, då förutsättningarna kan skilja sig åt.