PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:4e7450c8-8f92-e511-80db-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Detaljplan

En förgrymmad plåtslagare i Småland 2010-01-01
Juridik, Trädgård

Vi byggde villa förra året och utnyttjade byggnadsytan (180 kvm) till max. Då tomten ligger nära en sjö där vinden får fart upplevde vi under sommaren och hösten att vår öppna uteplats i markplan som blåsig och dragig samt att områdets katter gärna demonstrerar att de varit där. Vill då glasa in den men stolta representanter från byggnadsnämnden ruskar på huvudet och säger nej.
"Ni överskrider byggnadsytan" säger dom och vill ha det till ett rättvisekrav. Inga grannar finns eller kommer att finnas mot denna gavel på huset och tillbyggnaden kommer att försköna huset. Vi är, med facit i hand, medvetna om att vi borde "sparat byggnadsytor" för detta, men skall uppställda direktiv verkligen gälla in absurdum då det är VI som skall bo och leva i huset. Vad finns för juridiska möjligheter att segra i denna fråga?

151 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.