PixelImage

Nya bluffbolaget Arid Teknik säljer också fejkdränering

2016-11-23

Det elektroosmotiska dräneringsföretaget Arid AB gick i konkurs i början av oktober 2016, vilket vi tidigare har berättat om. Konkursförvaltaren lade ned verksamheten. Nu har det startats ett nytt bolag, Arid Teknik AB. Men verksamheten är densamma, att sälja elektroosmotisk dränering. En dräneringslösning som inte fungerar.

Det som har hänt är helt enkelt att man har startat ett nytt aktiebolag med i stort sett samma namn som tidigare.

I och med att verksamheten är densamma som i konkursade Arid AB, finns ingen anledning att förlita sig på det nya bolaget Arid Teknik AB. Allt handlar precis som tidigare om att till småhusägare sälja en dräneringslösning som inte fungerar för runt 60 000 kr eller mer.

Arid Teknik AB:s webbsida är snarlik det konkursade Arids webbsida. Det nya bolaget hänvisar till exempel precis som Arid tidigare gjorde till mängder av kvasivetenskapliga rapporter, som inte överhuvudtaget visar att deras system fungerar. Bolaget påstår sig även vara "ett svenskt företag med över 25 års erfarenhet i byggbranschen". Hur det kan ha gått till när bolaget bildades den 21 oktober 2016 är svårt att förstå.

Mer om Arid och elektroosmotisk dränering

Mer om elektroosmotisk dränering

Läs om Arid Teknik AB hos Ratsit