PixelImage

Ägarskyddsförsäkring till alla medlemmar

2011-11-24

Varje år blir några husägare av med lagfarten till sin villa till följd av bedrägerier med förfalskade köpehandlingar. För den som drabbas uppstår en mardrömssituation som kan pågå i åratal. Därför inför vi en Ägarskyddsförsäkring som en del av medlemskapet i Villaägarna från och med 2012.

Att få tillbaka rätten till villan, när lagfarten blivit kapad, innebär oftast en långdragen process, där man behöver ta upprepade kontakter med olika myndigheter, sin bank och sitt försäkringsbolag. I de flesta fall behövs dessutom en rättegång vid tingsrätt mot bedragaren. Rättsskyddet i villahemförsäkringen träder inte in förrän en tvist konstaterats, vilket inte alltid är så lätt om bedragaren håller sig undan. Har bedragaren skulder hos Kronofogdemyndigheten kan villan dessutom bli föremål för utmätning för att täcka bedragarens skulder, samtidigt som Skattemyndigheten börjar ställa krav på att man ska betala kapitalvinstskatt för försäljningen.

Ägarskyddsförsäkring ökar din trygghet

Nu inför vi en Ägarskyddsförsäkring som ingår i medlemskapet i Villaägarna, från och med 2012.

Försäkringen träder i kraft så snart du betalat medlemsavgiften. Skulle din lagfart kapas, träder Ägarskyddsförsäkringen in och Villaägarnas jurister hjälper dig med att utreda bedrägeriet, skaffa fram bevisning och att föra din talan för att få tillbaka villan. Försäkringen täcker även en del kostnader som är förknippade med lagfartskapningen.

Villaägarna vill ha trygga och säkra lagfarter - stöd vårt upprop

Inte medlem ännu? Bli det redan idag!

Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.
Kommentarer
regler. Jag godkänner att Villaägarna hanterar mina uppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.

Sorteringsordning Nyast först |  Äldst först |  Högst betyg

 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2013-09-09
  Har läst Ake Rullgård gällande lagfartskapning. Högsta betyg.
  Återinför en tidigare ordning där det krävdes den lagfarne ägaren skulle undertäckna en bekräftelse att fastigheten sålds
  när någon ansöker om lagfart. Villaägarensförsäkning i all ära,men Lantmäterii (Kommunen) se upp. Den enda land i världen där man kan lätt kapa allt-Sverige.
 • Åke Rullgård
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Åke Rullgård 2011-11-25
  Ett utmärkt initiativ med denna försäkring men Villaägarna bör bearbeta politikerna till att återinföra en tidigare ordning där det krävdes den lagfarne ägaren skulle underteckna en bekräftelse på att fastigheten sålts när någon ansöker om lagfart.