PixelImage

Debatt och opinionsbildning

Debatt och opinionsbildning

Vi jobbar för dig som bor i villa. Vår vision är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus.

Vi påverkar bostadspolitiken genom att bedriva opinionsbildning för bland annat avvecklade flyttskatter och lägre elpriser. Vi vill ha rimligare taxor och avgifter, så att människor har råd att bo i sina hus.

Läs om var vi står i några av de frågor som är viktigast för oss just nu. Välj område via menyn till vänster. Och kom ihåg att du också kan påverka!

Ta hjälp av Villaägarna!

Vill du påverka politiska beslut som rör ditt villaboende? Vi kan ge råd och tips när du ska komma igång med ditt påverkansarbete. Vi kan också stötta med konkreta åtgärder, som ett medieutspel eller PR-arbete. Det vi kan ge är hjälp till självhjälp, Villaägarna tar inte över ansvaret för att driva frågan. Välkommen att höra av dig!

Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.
Kommentarer
regler. Jag godkänner att Villaägarna hanterar mina uppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.

Sorteringsordning Nyast först |  Äldst först |  Högst betyg

 • Lisbeth Enander Inlägg : 2
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Lisbeth Enander 2016-06-23
  Hej Jacob, lyssnade på ditt inlägg i radio Halland och där hade du ett bra förslag från Norge där man bygger villor med uthyrningsdel som jag efterlyst länge men som inte verkar byggas i Sverige. Fram till 1940-talet var det en inte ovanlig bostadsmodell. Skattesystemet är väl i och för sig inget hinder att bygga så idag men en affärsidé som inte tillämpas i dagsläget men som säkert vore bra.
 • Jakob Eliasson Inlägg : 29
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Jakob Eliasson 2016-06-22
  Hej Lisbeth! Så tyst är det inte: http://t.sr.se/28N6kps Men du har rätt i att regeringens förslag inte löser särskilt mycket av problemet! Lägre flyttskatter överlag krävs!
  /Jakob Eliasson
 • Lisbeth Enander Inlägg : 2
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Lisbeth Enander 2016-06-22
  Det är väldigt tyst om uppskovsskatten från Villaägarna.
  Att ta bort taket för uppskov kommer inte att påverka flyttkedjor i storstadsområden. Om du säljer den stora villan och flyttar till en bostadsrätt får du förutom högre hyra en uppskovsskatt på 1250 kr per månad om du har en vinst från villan på 3 miljoner, inte ovanligt i storstäderna om du ägt villan i 25-30 år. Denna skatt ska du betala till döddagar så länge du bor i din lägenhet, samtidigt som din pension är 60% av tidigare inkomsten
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2016-06-16
  Hej Ronnie.
  Hur brabyggare.se´s kvalitetssäkring går till kan du läsa mer om här: http://www.brabyggare.se/sa-funkar-det/kvalitetssakrade-hantverkare/ .
  Där finns en tydlig beskrivning av de punkter som kontrolleras samt certifieringar som företaget innehar. Har du ytterligare frågor i ärendet är du varmt välkommen att kontakta mig.
  Med vänlig hälsning / Marcus Lindström, Chef Medlemsförmåner
 • RONNIE STRANDBERG
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  RONNIE STRANDBERG 2016-06-15
  LITA INTE PÅ
  Villa Ägarnas sajt Bra Byggare som utlovar Kvalitets-säkrade hantverkare. De är INTE kvalitetssäkrade av något certifieringsföretag eller statligt kvalitets-kontrollerande organ. Det är BLUFF. Det är genom de personer som anlitar hantverkarna och som skriver recensioner om hantverkarna på Bra Byggares sajt som ska bedöma om arbetet är bra utfört. Hur kvalificerade är dessa recensenter att bedöma kvalitet? Har de yrkeserfarenhet av just denna typ av arbete???? Vill du ha råd?
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2016-05-23
  Den så s.k.vinsten finns i många fall inte. Jag byggde en villa 1972 det kostade då ca 240000 jag sålde den 1990 för 940000. Efter avdrag för godkända kostnader fick jag skatta för en vinst på ca 350000 jag hade kostat på ytterligare reparationer och renoveringar som ej var avdragsgilla till en totalsumma på 823000. 240000 år 1972 motsvarar 1990 1057533 i omräkning av penningvärdet från 1972 jag har alltså förlorat 117533+823000+skatten 105000=1045533+1000tals arbetstimmar+jantelagsblickar.
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2016-04-13
  Om man gör stora kapitalvinster? Skall man då inte betala skatt? Jag tror inte att någon inte flyttar från ett hus med stor vinst p.g.a villaskatten, utan det är så att den som får som vill ha mer.
12