PixelImage

På denna sida ansvarar lokalföreningen för innehållet.

Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Området kännetecknas av ett genuint villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör också en del av ett fantastiskt naturområde, Gömmarens Naturreservat. Inom kommundelen finns även landets största handelsområden, Kungens Kurva.

Orginalstadgar

 


Aktuellt 

God Jul och Ett Gott Nytt år!

Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening önskar alla en God Jul och Ett Gott Nytt år!

Nu laddar vi inför det kommande året, 2016, som vi hoppas ska bli lika bra som det snart avslutade.Under året har föreningen engagerat sig i många frågor, men främst är det skolfrågor och hur det blir med den allmänna kommunikationen. Blir det en spårväg syd, eller ska vi bli överkörda en gång till. Skolfrågan har vi fått många frågor om och vad vi svarat på den utsända remissen kan ni läsa längre ner på sidan. 

Spårväg syd 

En mycket aktuell fråga är Spårväg Syd, som är planerad att gå mellan järnvägsstationerna Flemingsberg och Älvsjö. Den planerade sträckningen är från Flemingsberg via Glömstadalen, Masmo, Kungens Kurva, Skärholmen. Mellan Skärholmen och Fruängen finns det tre alternativa vägar, en som går via Bredäng - Sätra, en som går via delar av Segeltorp via en bro över E4 till Sätra och en som går genom Segeltorp, via Gamla Södertäljevägen. Därefter går den via Fruängen till Älvsjö station, där den planerade dragningen är att den ska gå på Elsa Brännströms gata och Älvsjövägen. 

Just nu är det samråd och Landstinget vill få era synpunkter. Ni hittar en enkät om ni klickar på denna länk, https://response.easyresearch.se/s.aspx?WID=1030630&Pwd=28478868&key=55915.9060842 och där fyller ni i era åsikter.

Undersökningen är avslutat så nu får vi se vad det blir för resultat.

 

Skolor i Segeltorp

En högaktuell fråga i Segeltorp är skolor. Behovet av skolplatser är stort och ökande i Huddinge. De kommande tio åren planerar kommunen för ett tiotal nya grundskolor. Segeltorps villaägareförening har fått ett flertal frågor kring hur vi ställer oss i frågor kring planering, placering och hur samverkan med kommunen bör ske. Här finner ni vårt svarsbrev till kommunen kring placering av nästkommande skola: Svarsbrev till kommunen

  

Rapport från Segeltorpsdagen 2015

Väderprogonsen meddelade 46 mm regn för den 6 september, men vad är väl lite regn? Tälten restes och regnkläderna åkte på - och inte blev vi besvikna. Årets Segeltorpsdag blev, vädret till trots, välbesökt - folk strömmade till under hela dagen. 

Trollkarl Karlsson charmade både vuxna och barn och hamburgare och korv hade strykande åtgång. Attefallsspecialisterna hade ett fint rabatterbjudande som lockade och Grannstödsbilen informerade om sin verksamhet.

Bland besökarna minglade Daniel Dronjak Nordqvist (M), Jelena Drenjanin (M), Malin Danielsson (FP) och Emil Högberg (S) och diskussionerna engagerade många. Från Daniel fick föreningen beröm för detta intressanta och givande event!

Styrelsen är glada över att få träffa så många segeltorpsbor och tackar alla besökare för i år!

 Mingel på SegeltorpsdagenOrdförande Kalle Hobiger minglar för fullt. Foto Lars Andersson

Grillning på Segeltorpsdagen

Grillen gick varm hela dagen. Foto Lars Andersson

 

Fiskdammen var poplulär

 Fiskdammen var populär hos barnen. Foto Lars Andersson

 


  

Segeltorpsdagen 2015

Nu är det dags igen - för tredje året i rad anordnar vi Segeltorpsdagen. Hela familjen är välkommen till Magasinet (Juringe gård) mellan kl 12-15 söndagen den 6 september. Vi har aktivtiteter för både barn och vuxna. Bor du i Segeltorp? Då ska du ha fått en inbjudan i din brevlåda. Hoppas vi ses!

 


 

Årsmöte 2015

Torsdagen den 12 mars, hade föreningen sitt årsmöte 2015. Mötet började med att representanter från Huddinge kommun berättade lite om trafiken i kommunen och om byggplaner i Segeltorp. De är en hel del på gång, som ni kan läsa om på kommunens hemsida. Där finns de olika planerna och förslagen som det just nu arbetas med.

Årsmötet genomfördes utan några problem då bl.a. föreningens verksamhet för 2014 redovisades. Resultatet från enkäten som föreningen genomförde under decembe, rredovisades. Ni kan se utfallet av enkäten om ni kolla in länken nedan.

Det valdes också nya ledamöter och vi är mycket glada för att hälsa tre nya medlemmar till styrelsen välkomna. Vi åter kommer inom kort med alla uppgifter och protokollet.

Här hittar du redovisningen från enkäten!

I samband med årsmötet gjordes dragningen av vinnarna till de trisslotter som lottades ut till den som lämnade sina e-postadresser i samband med enkäten. Det var Torbjörn Wik som förrättade dragningen med hjälp av mötets deltagare. Mötesdeltagarna fick ropa ut valfria siffror som Torbjörn slumpmässigt listat. Det resulterade i att tio trisslotter fann sina vinnare.

De som vann var följande:

Stefan Turesson, Sven Andresson, Göran Bondesson, Wilhelm Deu, Hans Brunfeldt, Göran Thurnell, Pia Ringdahl, Yvonne Argenius, Anna Broberg och Susanne Grynblad.

Vi gratulerar alla till vinsten.


E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se eller rapporterar den till Villaägarna centralt, för att vi enklare ska kunna informera dig.  


 

Vill du arbeta med föreningens verksamhet

Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening arbetar främst med Segeltorps framtid. Det är arbete som ska ge segeltorparna i framtiden ett bra samhälle att bo och verka i. Det gäller frågor som Segeltorps centrum, allmäna kommunikationer där Spårväg Syd är en viktig faktor, men även tidtabeller för bussar från bl.a. Fruängen. Vi vill att Segeltorp ska få en fungerande kollektivtrafik.

För att det ska bli ett bra medlemsår så kan alla medlemamar hjälpa oss i styrelsen med förslag på frågor som ni tycker att föreningen ska arbeta med. Hör av er på e-post till nedan angiven adress eller slå en signal till någon i styrelsen.


Medlemsförmån: Värmekamera

Vill du veta hur välisolerat ditt hus är?

Anmäl ditt intresse hos oss på segeltorpsvillaagare@hotmail.se så får du tillgång till en värmekamera. Det är bra att göra det när det är kallt ute.

  • Årsmöte 2015 2011-02-01
    2015:s årsmöte hölls onsdag den 12 mars. Referat kommer inom kort!  
  • Bok i julgåva 2010 2010-12-01
    Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll Skriften 'Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll' är föreningens bidrag till att skildra Segeltorps historia. Åke Sanell, som skrivit boken, har med hjälp av protokoll...