PixelImage

På denna sida ansvarar lokalföreningen för innehållet.

Segeltorps Villaägareförening

 Orginalstadgar

 

Välkommen till Villaägarnas dag lördag 30 augusti.

 

En aktivitet som genomförs i hela landet och oss
hittar du i Segeltorps cenrum mellan kl.11.00-15.00

Välkommen till Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Segeltorp är ett genuint villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör också en del av ett fantastiskt naturområde, Gömmarens Naturreservart. Inom kommundelen finns också landets största handelsområden, Kungens Kurva.


Aktuellt 


Åtgärdsprogram för buller på remiss

Totalt beräknas 15 700 personer (16 procent av befolkningen) i Huddinge vara bullerexponerade från vägtrafik och 5 150 personer (5 procent av befolkningen) vara  bullerutsatta från spårtrafik.

Just nu jobbar Huddinge kommun med ett åtgärdsprogram med syftet att förbättra ljudmiljön och minska bullret, så att ett mindre antal boende blir störda. Syftet är också att skapa former för ett strukturerat och kontinuerligt arbete med bullerfrågor.

På Huddinge kommuns hemsida kan ni läsa hela remissen och tycka till. Om många uttalar sig så får det större kraft.

Ni kommer direkt till kommundens hemsida om ni klickar här!


Långsjörundan 2014

Den 7 september, med start klockan 10:00, är det dags för årets Långsjön i septemberLångsjörunda. Segeltorps Villaägareförening är även i år med och finns vid samma stadion som alla tidigare år. Det är det trettonde året i rad som Långsjörundan arrangeras och i år är det fler stationer än tidigare. I år kommer det att finnas 15 stationer, där Segeltorps Villägareförening som vanligt är nummer 1.

Boka in den 7 september för en promenad runt Långsjön!

Se inbjudan här!


Vad betyder "Flyttskatten" för dig? 

Villaägarna driver sedan ett tag tillbaka frågan om "flyttskatt". Vad betyder "flyttskatten" för dig. Hindrar det dig i din ambition att förändra dit boende. Se Villaägarnas film om flyttskatt, klicka här för att se filmen på You Tube, http://www.youtube.com/watch?v=IBdMgNCY4B4


Segeltorpsdagen - vilken succé!

Söndagen den 18 maj anordnade föreningen Segeltorpsdagen. Nytt för i år var att alla segeltorpare bjöds in, något som blev en succé!
 
Vi bjöd bort nästan 300 hamburgare och drygt 100 korvar på bara ett par timmar. Trollkarl Karlsson lockade stora som små till skratt och solen strålade över Magasinet där humöret var på topp hos alla. Grannsamverkan fick in nya förare till grannstödsbilen och Lås-Arne lärde oss det senaste om inbrottsskydd. Trädgårdsmästare Janckes föreläsning var fullsatt och uppskattad!
Intresset för de frågor vi bedriver var stort och under dagen dök flera lokalpolitiker upp för att ta en fika och prata.
 Segeltorpsdagen 2014
I slutet av dagen mulnade det på, men besök fick vi ändå!
 
Tack alla som besökte oss och speciellt tack till de som höll föreställningar och föreläsningar! Vi hoppas att några av de som var nyfikna bestämmer sig för att bli medlemmar framöver.
 
Hoppas vi ses igen nästa år!

 

Huddinge kommun, Översiktsplan 2030

Segeltorps Villaägareförening arbetar kontinuerligt med att förbättra för de boende i Segeltorp. Under flera år har arbetet delvis varit koncentrerat till ÖP 2030. ÖP 2030 är den plan som visar vad kommunen vill göra med olika byggnationer. Det gäller bostäder, vägar mm. Läs för att lära dig vad föreningen fått igenom inom planen.

Huddinge kommuns översiktsplan 2030 hittar du på kommunens hemsida. Klicka här så komer du direkt till ÖP 2030.


Årsmöte 2014

Nu är årsmötet för 2014 klart. C:a 25 medlemmar infann sig i Magasinet, Juringe Gård, för att ta del av 2013 års verksamhet och välja nya ledamöter till styrelsen. Läs årsmötesprotokollet här!


Vill du arbeta med föreningens verksamhet

Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening arbetar främst med Segeltorps framtid. Det är arbete som ska ge segeltorparna i framtiden ett bra samhälle att bo och verka i. Det gäller frågor som Segeltorps centrum, allmäna kommunikationer där Spårväg Syd är en viktig faktor, men även tidtabeller för bussar från bl.a. Fruängen. Vi vill att Segeltorp ska få en fungerande kollektivtrafik.

För att det ska bli ett bra medlemsår så kan alla medlemamar hjälpa oss i styrelsen med förslag på frågor som ni tycker att föreningen ska arbeta med. Hör av er på e-post till nedan angiven adress eller slå en signal till någon i styrelsen.


Medlemsförmån: Värmekamera

Vill du veta hur välisolerat ditt hus är?

Anmäl ditt intresse hos oss på segeltorpsvillaagare@hotmail.se så får du tillgång till en värmekamera. Det är bra att göra det när det är kallt ute.


E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se eller rapporterar den till Villaägarna centralt, för att vi enklare ska kunna informera dig.  


Långsjörundan

Söndagen den 8 september var Segeltorps Villaägareförening en av 13 föreningar som arrangerade Långsjörundan. Det var den 12:e gången som tipsrundan arrangerades och det var också den 12:e gången som föreningen var med.Segeltorps Villaägareförening under Långsjörundan Långsjörundan är en promenad i lugn takt runt Långsjön, som ligger på gränsen mellan Huddinge och Stockholms kommuner. För att föreningarna ska få möjlighet att visa upp sig och berätta om sin verksamhet så kombineras rundan med några enkla tipsfrågor. Det är en för barnen och en för de vuxna. Årets frågor var tydligen svåra för de vuxna var inte så bra på att svar rätt medan barnen var riktig bra. Det var flera barn som hade 24 rätt av 26 möjliga medan de bästa vuxna bara hade 21 rätt.

De bästa resultaten som lämnades in till Segeltorp villaägareförening var för barnen, Alicia och Elsa Melcher, Wilmar Holmqvist och Filip Gustavsson, alla hade 24 rätt. Av de vuxna var det Ulf Lif, Lena Anderberg, båda 21 rätt och Inger och Kenth Ridderling, som hade 20 rätt. Grattis till alla!

För dig som vill veta svaren på alla frågor kan klicka här så hittar ni dem. 


Nyhetsbrev

Vill du få nyhetsbrev från Segeltorps Villaägareförening? Skriv och berätta vad du vill vet. Har du kanske något att informerar om eller vill du bara fråga om något i Segeltorp. Hör av dig på mail till segeltorpsvillaagare@hotmail.se 

Läsa föreningens hela nyhetsbrev här!  


 

  • Årsmöte 2012 2011-02-01
    2012:s årsmöte hölls onsdag den 22 februari.    
  • Bok i julgåva 2010 2010-12-01
    Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll Skriften 'Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll' är föreningens bidrag till att skildra Segeltorps historia. Åke Sanell, som skrivit boken, har med hjälp av protokoll...
  • Inbrott 2011-03-02
    Polisen informerar regelbundet om inbrott i vårt område. Oavsett tid på året så finns det alltid oärliga personer. Håll utkik efter misstänkta och misstänkta bilar! Är du inte med i en av tiotalet samverkansgrupper mot inbrott så kontakta...