PixelImage

På denna sida ansvarar lokalföreningen för innehållet.

Segeltorps Villaägareförening

 Orginalstadgar

 

 

Välkommen till Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Segeltorp är ett genuint villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör också en del av ett fantastiskt naturområde, Gömmarens Naturreservart. Inom kommundelen finns också landets största handelsområden, Kungens Kurva.


Aktuellt 


Årsmöte 2015

I torsdags 12 mars, hade föreningen sitt årsmöte 2015. Det började med att representanter från Huddinge kommun berättade lite om trafiken i kommunen och om byggplaner i Segeltorp. Där finns det en hel del på gång och som ni kan läsa om på kommunens hemsida. Där finns de olika planerna och förslagen som det just nu arbetas med.

Årsmötet genomfördes utan några problem och  föreningens verksamhet för 2014 redovisades. Bl.a. redovisades resultatet från den enkät föreningen genomförde under december. Ni kan se resultatet om ni kolla in länken nedan.

Det valdes också nya ledamöter där vi är mycket glada för att hälsa tre nya medlemmar till styrelsen välkomna. Vi åter kommer inom kort med alla uppgifter och protokollet.

Här hittar du redovisningen från enkäten!


  

Kallelse till årsmöte 2015

Torsdag den 12 mars, kl. 19.00, är det dags för föreningens årsmöte. vi håller till i Magasinet, Juringe Gård, som liggelr på Mäster Lorentz väg 3 i Segeltorp.

Förutom årsmötet kommer Arkitekt och kommunrepresentanten Anna Hammarbäck och berättar om pågående planer för Segeltorps Centrum.

Vi kommer också att presentera resultatet av föreningens medlemsenkät som genomfördes under hösten.

Alla är mycket välkomna!

Här hittar ni kallelsen och dagordningen för mötet!

Verksamhetsberättelse, revisionsberättelser och övriga handlingar finns tillgängliga vid årsmötet.


 

Årsmöte i mars 2015

Föreningen kommer att hålla årsmöte den 12 mars 2015.

Inför varje årsmöte behövs en valberedning som kommer med förslag på styrelseledamöter för kommande mandatperiod.

Vid senaste årsmötet kunde inte någon valberedning tillsättas p.g.a. att kandidater saknades. Styrelsen fick i uppdrag att se om man kunde hitta kandidat/er till uppdraget.

Nu kommer frågan från styrelsen om det finns någon/några som vill påta sig uppdraget? Om du är villig att arbeta med valberedningen inför kommande årsmöte, så hör av dig till styrelsen via e-post eller telefon. Ni hittar både telefon och e-postadress här på hemsidan, under fliken styrelse.


E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se eller rapporterar den till Villaägarna centralt, för att vi enklare ska kunna informera dig.  

 


Vad betyder "Flyttskatten" för dig? 

Villaägarna driver sedan ett tag tillbaka frågan om "flyttskatt". Vad betyder "flyttskatten" för dig. Hindrar det dig i din ambition att förändra dit boende. Se Villaägarnas film om flyttskatt, klicka här för att se filmen på You Tube, http://www.youtube.com/watch?v=IBdMgNCY4B4

 


Hälsningar från Långsjörundan

Årets Långsjörunda bjöd på fantastiskt väder och härliga och intressanta samtal med boende från området!

Vi hade över 150 som deltog i tipsrundan och årets frågor bjöd på motstånd - inget sällskap lyckades få alla rätt. Bästa svar hade 27 rätt. Visst hänger du med nästa år?

Om du deltog i tipsrundan så har du alla rätta svar här!

Segeltorps VIllaägareförening på Långsjörundan 20140907

Bild från Segeltorps Villaägareförenings station på Långsjörundan 2014. Foto Torbjörn Wik

Vår förening vill uppmärksamma de sällskap som började vid vår station genom att dela ut pris till de bästa vuxenresultaten och lotta ut priser bland alla de barn som startat.  

Bland de vuxna hade flera sällskap 27 rätt och priserna lottades ut. Årets vinnare är:
Ronne Fjällkeborn, Birgitta Aronsson Godling och Kenth Ridderlind -  Grattis!
Vinsten är en blomstercheck på 250 kr hos Blomstrande Ting.

Vinnare bland barnen är:
Evelina Blylod, Anne-Lie Olsson och Alvin Poppe Strand - Grattis!
Vinsten är valfria varor för 75 kr hos Segeltorps Centrumbutik.


Åtgärdsprogram för buller på remiss

Totalt beräknas 15 700 personer (16 procent av befolkningen) i Huddinge vara bullerexponerade från vägtrafik och 5 150 personer (5 procent av befolkningen) vara  bullerutsatta från spårtrafik.

Just nu jobbar Huddinge kommun med ett åtgärdsprogram med syftet att förbättra ljudmiljön och minska bullret, så att ett mindre antal boende blir störda. Syftet är också att skapa former för ett strukturerat och kontinuerligt arbete med bullerfrågor.

På Huddinge kommuns hemsida kan ni läsa hela remissen och tycka till. Om många uttalar sig så får det större kraft.

Ni kommer direkt till kommundens hemsida om ni klickar här!


Vad betyder "Flyttskatten" för dig? 

Villaägarna driver sedan ett tag tillbaka frågan om "flyttskatt". Vad betyder "flyttskatten" för dig. Hindrar det dig i din ambition att förändra dit boende. Se Villaägarnas film om flyttskatt, klicka här för att se filmen på You Tube, http://www.youtube.com/watch?v=IBdMgNCY4B4


Segeltorpsdagen - vilken succé!

Söndagen den 18 maj anordnade föreningen Segeltorpsdagen. Nytt för i år var att alla segeltorpare bjöds in, något som blev en succé!
 
Vi bjöd bort nästan 300 hamburgare och drygt 100 korvar på bara ett par timmar. Trollkarl Karlsson lockade stora som små till skratt och solen strålade över Magasinet där humöret var på topp hos alla. Grannsamverkan fick in nya förare till grannstödsbilen och Lås-Arne lärde oss det senaste om inbrottsskydd. Trädgårdsmästare Janckes föreläsning var fullsatt och uppskattad!
Intresset för de frågor vi bedriver var stort och under dagen dök flera lokalpolitiker upp för att ta en fika och prata.
 Segeltorpsdagen 2014
I slutet av dagen mulnade det på, men besök fick vi ändå!
 
Tack alla som besökte oss och speciellt tack till de som höll föreställningar och föreläsningar! Vi hoppas att några av de som var nyfikna bestämmer sig för att bli medlemmar framöver.
 
Hoppas vi ses igen nästa år!

 

Huddinge kommun, Översiktsplan 2030

Segeltorps Villaägareförening arbetar kontinuerligt med att förbättra för de boende i Segeltorp. Under flera år har arbetet delvis varit koncentrerat till ÖP 2030. ÖP 2030 är den plan som visar vad kommunen vill göra med olika byggnationer. Det gäller bostäder, vägar mm. Läs för att lära dig vad föreningen fått igenom inom planen.

Huddinge kommuns översiktsplan 2030 hittar du på kommunens hemsida. Klicka här så komer du direkt till ÖP 2030.


Årsmöte 2014

Nu är årsmötet för 2014 klart. C:a 25 medlemmar infann sig i Magasinet, Juringe Gård, för att ta del av 2013 års verksamhet och välja nya ledamöter till styrelsen. Läs årsmötesprotokollet här!


Vill du arbeta med föreningens verksamhet

Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening arbetar främst med Segeltorps framtid. Det är arbete som ska ge segeltorparna i framtiden ett bra samhälle att bo och verka i. Det gäller frågor som Segeltorps centrum, allmäna kommunikationer där Spårväg Syd är en viktig faktor, men även tidtabeller för bussar från bl.a. Fruängen. Vi vill att Segeltorp ska få en fungerande kollektivtrafik.

För att det ska bli ett bra medlemsår så kan alla medlemamar hjälpa oss i styrelsen med förslag på frågor som ni tycker att föreningen ska arbeta med. Hör av er på e-post till nedan angiven adress eller slå en signal till någon i styrelsen.


Medlemsförmån: Värmekamera

Vill du veta hur välisolerat ditt hus är?

Anmäl ditt intresse hos oss på segeltorpsvillaagare@hotmail.se så får du tillgång till en värmekamera. Det är bra att göra det när det är kallt ute.


E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se eller rapporterar den till Villaägarna centralt, för att vi enklare ska kunna informera dig.  


Nyhetsbrev

Vill du få nyhetsbrev från Segeltorps Villaägareförening? Skriv och berätta vad du vill vet. Har du kanske något att informerar om eller vill du bara fråga om något i Segeltorp. Hör av dig på mail till segeltorpsvillaagare@hotmail.se 

Läsa föreningens hela nyhetsbrev här!  


 

  • Årsmöte 2015 2011-02-01
    2015:s årsmöte hölls onsdag den 12 mars. Referat kommer inom kort!  
  • Bok i julgåva 2010 2010-12-01
    Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll Skriften 'Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll' är föreningens bidrag till att skildra Segeltorps historia. Åke Sanell, som skrivit boken, har med hjälp av protokoll...
  • Inbrott 2011-03-02
    Polisen informerar regelbundet om inbrott i vårt område. Oavsett tid på året så finns det alltid oärliga personer. Håll utkik efter misstänkta och misstänkta bilar! Är du inte med i en av tiotalet samverkansgrupper mot inbrott så kontakta...