PixelImage

Segeltorps Villaägareförening

 Orginalstadgar

Välkommen till Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Segeltorp är ett genuint villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör också en del av ett fantastiskt naturområde, Gömmarens Naturreservart. Inom kommundelen finns också landets största handelsområden, Kungens Kurva.


Aktuellt 

Välkommen till Huddingekretsens och Huddinges Lokalgrupps politikerträff!

 

Inför det kommande valet bjuder Huddingekretsen av Villaägarnas Riksförbund in till Politikerträff med Huddinges kommunalpolitiker.

Plats: Folkets Hus, Sjödalstorget 1, Huddinge C

Då får vi partiernas program och agenda för kommande valperiod pressenterade för oss och vi får ställa frågor till dem.

Moderator: Alexandra Pascalidou

Tid:

8 maj, 2014

18.30 – 21.30 

Hjärtligt välkomna önskar

Styrelsen för Huddingekretsen och Huddinges Lokalgrupp inom Villaägarna


 

Årsmöte 2014

Nu är årsmötet för 2014 klart. C:a 25 medlemmar infann sig i Magasinet, Juringe Gård, för att ta del av 2013 års verksamhet och välja nya ledamöter till styrelsen. Läs årsmötesprotokollet här!

Vill du arbeta med föreningens verksamhet

 Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening arbetar främst med Segeltorps framtid. Det är arbete som ska ge segeltorparna i framtiden ett bra samhälle att bo och verka i. Det gäller frågor som Segeltorps centrum, allmäna komunikationer där Spårväg Syd är en vikitg faktor, men även tidtabeller för bussar från bl.a. Fruängen. Vi vill att Segeltorp ska få en fungerande kollektivtrafik.

 För att det ska bli ett bra medlemsår så kan alla medlemamar hjälpa oss i styrelsen med förslag på frågor som ni tycker att föreningen ska arbeta med. Hör av er på e-post till nedan angiven adress eller slå en signal till någon i styrelsen.


Medlemsförmån: Värmekamera

Vill du veta hur välisolerat ditt hus är?

Anmäl ditt intresse hos oss på segeltorpsvillaagare@hotmail.se så får du tillgång till en värmekamera. Det är bra att göra det när det är kallt ute.


E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se för att enklare kunna informera dig eller rappoterar den till Villaägarna central.  


Långsjörundan

Söndagen den 8 september var Segeltorps Villaägareförening en av 13 föreningar som arrangerade Långsjörundan. Det var den 12 gången som tipsrundan arrangerades och det var också den 12 gången som föreningen var med.Segeltorps Villaägareförening under Långsjörundan Långsjörundan är en promenad i lugn takt runt Långsjön, som ligger på gränsen mellan Huddinge och Stockhoms kommuner. För att föreningarna ska få möjlighet att visa upp sig och berätta om sin verksamhet så kombineras rundan med några enkla tipsfrågor. Det är en för barnen och en för de vuxna. Årets frågor var tydligen svåra för de vuxna var inte så bra på att svar rätt medan barnen var riktig bra. Det var flera barn som hade 24 rätt av 26 möjliga medans de vucna bara hade 21 rätt och det vara inte så många som var så bra.

De bästa resultaten som lämnades in till Segeltorp villaägareförening var för barnen, Alicia och Elsa Melcher, Wilmar holmqvist och Filip Gustavsson, alla hade 24 rätt. Av de vuxna var det Ulf Lif, Lena Anderberg, båda 21 rätt och Inger och Kenth Ridderling, som hade 20 rätt. Grattis till alla

För dig som vill veta svaren på alla frågor kan klicka här så hittar ni dem. 


 

Familjedag för medlemmarVid grillen

Söndagen den 25 augusti hade föreningens sin numera årliga familjedag. Det blev en dag fylld med aktiviteter. 

Vid och i Magasinet, på Juringe gård träffades medlemmar och bl.a. ställde en massa frågor till styrelsens medlemmar eller bara umgicks med grannar och andra i Segeltorps Villaägareföreningen!

Föreningen bjöd på hamburgare, korv, dricka, kaffe och kakor. Vi berättar om arbetet i föreningen och vilka frågor som är hetast just nu. Och vi vill gärna höra dina tankar och åsikter om Segeltorps utveckling och framtid. Vi hade en fanststiks sammanställnig av busstrafiken till och från Segeltorp som Pernilla arbetat fram och som hon vid en träff med SL presenterat för dem. Den fick också mycket beröm av medlmmarna som tyckte att det vara svart på vitt hur illa det är med kolektivtrafiken här.Info om kollektivtrafiken i Segeltorp

Hasse Olsson som fanns på plats, delade med sig av sin kunksap om Segeltorps historia med olika målande och spännande berättelser om Segeltorps historik och framväxt, med alla foton från Hembygdsföreningens akriv.

För barnen uppträdde trollkarlen Karlsson med en rolig och uppskattad show, som givetvis passade för barn i alla åldrar, från 2 till 92.


Årsmöte

Sedan en tid tillbaka så är föreningens årsmöte avklarat och protokollet är nu justeat och klart. Ni kan läsa det här! 


Nyhetsbrev

Vill du få nyhetsbrev från Segeltorps Villaägareförening? Skriv och berätta vad du vill vet. Har du kanske något att informerar om eller vill du bara fråga om något i Segeltorp. Hör av dig på mail till segeltorpsvillaagare@hotmail.se

 

Läsa föreningens hela nyhetsbrev här!  


Översiktsplan 2030, Huddinge kommun

Under höstens har föreningen i samarbete med övriga föreningar i Huddingekretsen arbetat med överiktsplanen som ska gälla fram till 2030. Segeltorps Villaägareförening har liksom många andra lämnat in ett remissvara för Segeltorp. Det har varit ett omfångsrikt material (referens) som vi fått gå igenom och sedan lyfta fram det som vi anser vara viktigt för Segeltorps utveckling. Kommunövergripande frågor behandlade vi en gemensam studie med flera föreningar och det remissvaret är inlämnat separat.

På Huddinge kommuns hemsida finns mycket materal att ta del av för den som vill läsa mer. Klicka på länken nedan så kommer ni rätt.

 

Vi redovisar här vårt svara på "Översiktsplan 2030". Klicka här så kommer du till föreningens svar.

Vi tar gärna emot synpunkter på vårt svar som vi kan ta med oss i den fortsatta dialogen. Skicka ett mail med dina synpunkter. Klicka här

Kommunen kommer under januari att presentera resultatet av remissen men vi hoppas kunna få en dialog med de politiska partierna under december om deras ambition för Segeltorp.


E-postadress

Om du inte tidigra lämnat din e-postadress så är vi tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se för att enklare kunna informera dig. 


  • Årsmöte 2012 2011-02-01
    2012:s årsmöte hölls onsdag den 22 februari.    
  • Bok i julgåva 2010 2010-12-01
    Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll Skriften 'Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll' är föreningens bidrag till att skildra Segeltorps historia. Åke Sanell, som skrivit boken, har med hjälp av protokoll...
  • Inbrott 2011-03-02
    Polisen informerar regelbundet om inbrott i vårt område. Oavsett tid på året så finns det alltid oärliga personer. Håll utkik efter misstänkta och misstänkta bilar! Är du inte med i en av tiotalet samverkansgrupper mot inbrott så kontakta...