PixelImage

På denna sida ansvarar lokalföreningen för innehållet.

Segeltorps Villaägareförening

 Orginalstadgar

 

 

Välkommen till Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Segeltorp är ett genuint villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör också en del av ett fantastiskt naturområde, Gömmarens Naturreservart. Inom kommundelen finns också landets största handelsområden, Kungens Kurva.


Aktuellt 

Segeltorpsdagen 2015

Nu är det dags igen - för tredje året i rad anordnar vi Segeltorpsdagen. Hela familjen är välkommen till Magasinet (Juringe gård) mellan kl 12-15 söndagen den 6 september. Vi har aktivtiteter för både barn och vuxna. Bor du i Segeltorp? Då ska du ha fått en inbjudan i din brevlåda. Hoppas vi ses!

 


 

Årsmöte 2015

Torsdagen den 12 mars, hade föreningen sitt årsmöte 2015. Mötet började med att representanter från Huddinge kommun berättade lite om trafiken i kommunen och om byggplaner i Segeltorp. De är en hel del på gång, som ni kan läsa om på kommunens hemsida. Där finns de olika planerna och förslagen som det just nu arbetas med.

Årsmötet genomfördes utan några problem då bl.a. föreningens verksamhet för 2014 redovisades. Resultatet från enkäten som föreningen genomförde under decembe, rredovisades. Ni kan se utfallet av enkäten om ni kolla in länken nedan.

Det valdes också nya ledamöter och vi är mycket glada för att hälsa tre nya medlemmar till styrelsen välkomna. Vi åter kommer inom kort med alla uppgifter och protokollet.

Här hittar du redovisningen från enkäten!

I samband med årsmötet gjordes dragningen av vinnarna till de trisslotter som lottades ut till den som lämnade sina e-postadresser i samband med enkäten. Det var Torbjörn Wik som förrättade dragningen med hjälp av mötets deltagare. Mötesdeltagarna fick ropa ut valfria siffror som Torbjörn slumpmässigt listat. Det resulterade i att tio trisslotter fann sina vinnare.

De som vann var följande:

Stefan Turesson, Sven Andresson, Göran Bondesson, Wilhelm Deu, Hans Brunfeldt, Göran Thurnell, Pia Ringdahl, Yvonne Argenius, Anna Broberg och Susanne Grynblad.

Vi gratulerar alla till vinsten.


 

E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se eller rapporterar den till Villaägarna centralt, för att vi enklare ska kunna informera dig.  

 


Vad betyder "Flyttskatten" för dig? 

Villaägarna driver sedan ett tag tillbaka frågan om "flyttskatt". Vad betyder "flyttskatten" för dig. Hindrar det dig i din ambition att förändra dit boende. Se Villaägarnas film om flyttskatt, klicka här för att se filmen på You Tube, http://www.youtube.com/watch?v=IBdMgNCY4B4

 


Hälsningar från Långsjörundan

Årets Långsjörunda bjöd på fantastiskt väder och härliga och intressanta samtal med boende från området!

Vi hade över 150 som deltog i tipsrundan och årets frågor bjöd på motstånd - inget sällskap lyckades få alla rätt. Bästa svar hade 27 rätt. Visst hänger du med nästa år?

Om du deltog i tipsrundan så har du alla rätta svar här!

Segeltorps VIllaägareförening på Långsjörundan 20140907

Bild från Segeltorps Villaägareförenings station på Långsjörundan 2014. Foto Torbjörn Wik

Vår förening vill uppmärksamma de sällskap som började vid vår station genom att dela ut pris till de bästa vuxenresultaten och lotta ut priser bland alla de barn som startat.  

Bland de vuxna hade flera sällskap 27 rätt och priserna lottades ut. Årets vinnare är:
Ronne Fjällkeborn, Birgitta Aronsson Godling och Kenth Ridderlind -  Grattis!
Vinsten är en blomstercheck på 250 kr hos Blomstrande Ting.

Vinnare bland barnen är:
Evelina Blylod, Anne-Lie Olsson och Alvin Poppe Strand - Grattis!
Vinsten är valfria varor för 75 kr hos Segeltorps Centrumbutik.


Åtgärdsprogram för buller på remiss

Totalt beräknas 15 700 personer (16 procent av befolkningen) i Huddinge vara bullerexponerade från vägtrafik och 5 150 personer (5 procent av befolkningen) vara  bullerutsatta från spårtrafik.

Just nu jobbar Huddinge kommun med ett åtgärdsprogram med syftet att förbättra ljudmiljön och minska bullret, så att ett mindre antal boende blir störda. Syftet är också att skapa former för ett strukturerat och kontinuerligt arbete med bullerfrågor.

På Huddinge kommuns hemsida kan ni läsa hela remissen och tycka till. Om många uttalar sig så får det större kraft.

Ni kommer direkt till kommundens hemsida om ni klickar här!


Segeltorpsdagen - vilken succé!

Söndagen den 18 maj anordnade föreningen Segeltorpsdagen. Nytt för i år var att alla segeltorpare bjöds in, något som blev en succé!
 
Vi bjöd bort nästan 300 hamburgare och drygt 100 korvar på bara ett par timmar. Trollkarl Karlsson lockade stora som små till skratt och solen strålade över Magasinet där humöret var på topp hos alla. Grannsamverkan fick in nya förare till grannstödsbilen och Lås-Arne lärde oss det senaste om inbrottsskydd. Trädgårdsmästare Janckes föreläsning var fullsatt och uppskattad!
Intresset för de frågor vi bedriver var stort och under dagen dök flera lokalpolitiker upp för att ta en fika och prata.
 Segeltorpsdagen 2014
I slutet av dagen mulnade det på, men besök fick vi ändå!
 
Tack alla som besökte oss och speciellt tack till de som höll föreställningar och föreläsningar! Vi hoppas att några av de som var nyfikna bestämmer sig för att bli medlemmar framöver.
 
Hoppas vi ses igen nästa år!

 

Vill du arbeta med föreningens verksamhet

Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening arbetar främst med Segeltorps framtid. Det är arbete som ska ge segeltorparna i framtiden ett bra samhälle att bo och verka i. Det gäller frågor som Segeltorps centrum, allmäna kommunikationer där Spårväg Syd är en viktig faktor, men även tidtabeller för bussar från bl.a. Fruängen. Vi vill att Segeltorp ska få en fungerande kollektivtrafik.

För att det ska bli ett bra medlemsår så kan alla medlemamar hjälpa oss i styrelsen med förslag på frågor som ni tycker att föreningen ska arbeta med. Hör av er på e-post till nedan angiven adress eller slå en signal till någon i styrelsen.


Medlemsförmån: Värmekamera

Vill du veta hur välisolerat ditt hus är?

Anmäl ditt intresse hos oss på segeltorpsvillaagare@hotmail.se så får du tillgång till en värmekamera. Det är bra att göra det när det är kallt ute.

  • Årsmöte 2015 2011-02-01
    2015:s årsmöte hölls onsdag den 12 mars. Referat kommer inom kort!  
  • Bok i julgåva 2010 2010-12-01
    Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll Skriften 'Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll' är föreningens bidrag till att skildra Segeltorps historia. Åke Sanell, som skrivit boken, har med hjälp av protokoll...
  • Inbrott 2011-03-02
    Polisen informerar regelbundet om inbrott i vårt område. Oavsett tid på året så finns det alltid oärliga personer. Håll utkik efter misstänkta och misstänkta bilar! Är du inte med i en av tiotalet samverkansgrupper mot inbrott så kontakta...