PixelImage

På denna sida ansvarar lokalföreningen för innehållet.

Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Området kännetecknas av ett genuint villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör också en del av ett fantastiskt naturområde, Gömmarens Naturreservat. Inom kommundelen finns även landets största handelsområden, Kungens Kurva.

Orginalstadgar

 


Aktuellt 

 

Resultat Långsjörundan 2016

Till alla er som väntar på frågesvaren från årets Långsjörunda, kan vi meddela att dessa kommer att finnas här på vår hemsida så snart vi har fått allt material. Vi saknar en del underlag varför vi väntar med att publicera rätta svaren. Håll ut!


Långsjörundan

Söndag den 11 september är det åter dags för Långsjörundan. Långsjörundan är ett gemensamt arrangeman för många föreningar som hör hemma rund Långsjön. Långsjön ör gränssjö mellan Hudding och Stockholms kommuner.

Långsjörunda är en tipsrunda för barn och vuxna, ni kan starta var ni vill men avsluta på samma plats som ni startade.

Läs mer här!


 Årsmöte

Den 10 mars, kl. 19.00, hade föreningen årsmöte. Som så många gånger tidigare var i det Magasinet på Juringe Gård. Ett tjugotal medlemmar kom till mötet som genomfördes i god ordning. Det blev inga större dramatiska förändringar i styrelsen förutom att en ny ordförande valdes. Karl Hobiger som varit ordförande under flera år avgick för att lämna plats för Arne Asplund. Arne kom in i styrelsen till verksamhetsåret 2015. Välkommen som ordförande! 

Vi vill passa på att tacka Karl för alla år som ordförande som han skött på ett förträffligt sätt. Han har under alla år som ordförande arbetat för att göra föreningen proaktiv och på så vis fått föreningen att vara en part att räkna med i Segeltorps samhällsutveckling. Karl kommer att fortsätta i förenings styrelse men som ordinarie ledamot.

Vi vill också passa på att hälsa två nya medlemmar välkomna till styrelsen. Det är Kristine Berget och Sara Nordström som vi hoppas ska trivas.

Lämnade styrelsen gjorde också Linda Wilin som varit ledamot sedan 2013 och som vitaliserat föreningen med nya tankar och idéer. Lämnade gjorde också Pernilla Grapne Claug som varit ersättare sedan 2013. Pernilla har gjort ett fantastiskt arbete med att sätta focus på kollektivtrafiken i Segeltorp. Hon har genom sitt arbete fått SL att reagera på de felaktigheter som finns och som SL till någon del ändrat på. Tack för er tid i styrelsen denna gång och vi hoppas att föreningen ska få se er som medlemmar även framöver.

Inom kort kommer årsmötesprotokollet att publiceras här på hemsidan. Håll koll på det! 

Verksamhetsbetättelsen för 2015 hittar ni här!

 

Spårväg syd 

Spårväg syd föll i god jord när Sverigeförhandlingen sagt sitt. Nu väntar vi med intresse vad som ska komma ut av det beslutet.

Enligt kraven så ska Huddinge kommun bygga ett stort antal nya bostäder och även arbetsplatser. Det återstår att se vad som händer i Segeltorp med nya bostäder.  

Skolor i Segeltorp

En högaktuell fråga i Segeltorp är skolor. Behovet av skolplatser är stort och ökande i Huddinge. De kommande tio åren planerar kommunen för ett tiotal nya grundskolor. Segeltorps villaägareförening har fått ett flertal frågor kring hur vi ställer oss i frågor kring planering, placering och hur samverkan med kommunen bör ske. Här finner ni vårt svarsbrev till kommunen kring placering av nästkommande skola: Svarsbrev till kommunen  


E-postadress

Har du lämnat din e-postadress. Vi är tacksamma om du skickar din e-postadress till segeltorpsvillaagare@hotmail.se eller rapporterar den till Villaägarna centralt, för att vi enklare ska kunna informera dig.  


 

Vill du arbeta med föreningens verksamhet

Styrelsen i Segeltorps Villaägareförening arbetar främst med Segeltorps framtid. Det är arbete som ska ge segeltorparna i framtiden ett bra samhälle att bo och verka i. Det gäller frågor som Segeltorps centrum, allmäna kommunikationer där Spårväg Syd är en viktig faktor, men även tidtabeller för bussar från bl.a. Fruängen. Vi vill att Segeltorp ska få en fungerande kollektivtrafik.

För att det ska bli ett bra medlemsår så kan alla medlemamar hjälpa oss i styrelsen med förslag på frågor som ni tycker att föreningen ska arbeta med. Hör av er på e-post till nedan angiven adress eller slå en signal till någon i styrelsen.


Medlemsförmån: Värmekamera

Vill du veta hur välisolerat ditt hus är?

Anmäl ditt intresse hos oss på segeltorpsvillaagare@hotmail.se så får du tillgång till en värmekamera. Det är bra att göra det när det är kallt ute.

  • Årsmöte 2015 2011-02-01
    2015:s årsmöte hölls onsdag den 12 mars. Referat kommer inom kort!  
  • Bok i julgåva 2010 2010-12-01
    Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll Skriften 'Segeltorp 1947-74 speglad genom Villaägarföreningens protokoll' är föreningens bidrag till att skildra Segeltorps historia. Åke Sanell, som skrivit boken, har med hjälp av protokoll...